Golman našeg nacionalnog tima

Begović: Vratili smo samopouzdanje i pozitivnu energiju

Asmir Begović je nakon prijateljske utakmice sa Austrijom bio zadovoljan partijom koju je pružila naša reprezentacija u remiju od 1:1.

"Mislim da je remi dobar rezultat, jer nije lako doći ovdje i igrati protiv jedne reprezentacije kao što je Austrija. Bitno je za samopouzdanje ekipe što smo odigrali dobro, borili smo se, mnogo smo trčali. Mogli smo čak i pobijediti, ali je s druge strane Austrija zaslužila remi. Ovaj rezultat je fer", rekao je Begović koji je potom prokomentarisao atmosferu na tribinama:

"Ne može se opisati taj osjećaj. Ogromna je čast igrati pred ovolikim brojem naših navijača. Drago mi je da oni mogu biti zadovoljni, a nadam se da će biti još ovakvih utakmica".

Pozitivini rezultati iz mečeva s Andorom i Austrijom itekako su bitni za naš nacionalni tim.

"S ove dvije utakmice smo vratili samopouzdanje i pozitivnu energiju u ekipu. Imamo još tri mjeseca do utakmice sa Izralom, koja će biti od velike važnosti za nas. Drago mi je što se proširio igrački kadar, bilo je dosta novih kvalitetnih igrača u našoj reprezentaciji koji su itekako potrebni", istakla je čuvar mreže gola fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Begovića je u davanju izjave za SportSport prekinuo Marko Arnautović, jedna od glavnih prijetnji po njegov gol u susretu s Austrijom i klupski kolega iz Stoke Cityja.

"Pričat ćemo kasnije nas dvojica. Marko je dobar igrač, a Austrija je jak tim. Tu su još Janko, Alaba... Imali smo jak test i mislim da ovim remijem možemo biti zadovoljni", rekao je Begović na kraju razgovora za naš portal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.