Bh. juniori preokretom do pobjede nad Turskom

Kvalifikacije za EP

Bh. juniori preokretom do pobjede nad Turskom

Juniorska reprezentacija BiH danas je u azerbejdžanskom gradu Bakuu pobijedila Tursku rezultatom 2:1. 

Izabranici Tonija Karačića uspjeli su ostvariti pobjedu u prvom susretu grupe 5 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, iako su na poluvremenu golom Ozcana gubili minimalnim prednošću Turske.

U drugom poluvremenu naši juniori su izgledali mnogo bolje na terenu i u petoj minuti nastavka uspjeli su izjednačiti. Strijelac je bio Mustedanagić, da bi potom u 79. minuti kapiten Gojak pogodio za preokret i ujedno pobjedu.

Naredna utakmica na rasporedu je sutra protiv Ukrajine (11 sati). 

Turska-Bosna i Hercegovina 1:2 (1:0)

Turska: Ubeyd Adiyaman, Yusuf Acer, Burak Bekaroglu, Ertugrul Ersoy, Abdurrahman Canli, Abdullah Balikci, Cengiz Under, Alican Ozfesli (87. Sabit Yilmaz) , Fatih Aktay, Berkay Ozcan (50. Merih Demiral), Hayrullah Alici (65. Muhammet Karako). Selektor: Vedat Inceefe.

Bosna i Hercegovina: Emir Ćutahija, Advan Kadušić, Kemal Osmanković, Arman Ćorović, Elmedin Herić (90. Darko Jović), Darko Todorović, Zinedin Mustedanagić, Amir Hadžiahmetović, Amer Gojak, Vladimir Kremenović (67. Ermedin Demirović), Sanjin Lelić (60. Veedad Gljiva). Selektor: Toni Karačić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.