BiH reprezentacija bilježi uspjehe u Rumuniji

DiaEuro 2015

BiH reprezentacija bilježi uspjehe u Rumuniji

Malonogomentna reprezentacija Bosne i Hercegovine, koja od 19. - 26. jula učestvuje na prestižnom Prvenstvu "DiaEuro 2015" u futsalu, juče je zabilježila remi protiv reprezentacije Mađarske rezultatom 1:1. 

Kako je javljeno iz Rumunije, grada Kluž-Napoka gdje se prvenstvo održava, naša ekipa je igrala protiv prošlogodišnjeg vice-šampiona i ostvarila zadovoljavajući rezultat, s obzirom da je ovo bio i prvi nastup naših momaka na prestižnom takimčenju "DiaEuro" za osobe sa dijabetesom. 

Reprezentativci BiH uspjeli su da podignu dinamiku igre na viši nivo i ostvarili veliki broj šansi ali, kako je danas javljeno, izostao je faktor sreće da se ukazane šanse pravilno iskoriste. Strijelac ekipe BiH je bio Denis Cerenić. Za ekipu BiH ovo je ipak dobar start, jer je reprezentacija Mađarske izuzetno kvalitetna ekipa što je pokazala i na posljednjem takmičenju DiaEuro 2014. 

Nakon jučerašnjeg remija protiv Mađarske, naši momci su danas ubjedljivim rezultatom od 10:0 nadjačali reprezentaciju Belgije. U odličnoj igri, svoje vještine su na terenu pokazali strijelci: Vedo Šakić sa ukupno 5 golova, Neir Šahbaz sa 3 gola i Aleksandar Ivanović sa 2 gola. 

Trenutno stanje na tabeli u Grupi C je povoljno za reprezentaciju BiH koja, sa ukupno osvojenih 4 boda, dijeli prvo mjesto sa reprezentacijom Mađarske. Na drugom mjestu je Slovenija sa 3 boda, a na posljednjem mjestu je ekipa Belgije bez osvojenih bodova.

Atmosfera među našim momcima u Rumuniji je izuzetno dobra, a odlučnost i motivacija da nastavimo našu najbolju igru je nakon današnje pobjede još veća. 

Naši reprezentativci se sutra na terenu sastaju sa reprezentacijom Slovenije i u toj utakmici se ponovo očekuje pobjeda naših momaka i prolazak BiH u dalji dio takmičenja.

Ukupno 16 reprezentacija bori se za titulu prvaka "DiaEuro 2015.", a pobjednici će, pored nagrade, organizaciju ovog takmičenja sljedeće godine dovesti u svoju državu. Selekcija BiH je uz podršku Saveza dijabetoloških udruženja/udruga BiH i sponzora u posljednjih nekoliko mjeseci vrijedno trenirala, a naši momci su na takmičenje u Rumuniju otišli spremni, visoko motivisani i prema određenim izvorima trenutno važe za favorita ovogodišnjeg takmičenja.

Domaćin takmičenja "DiaEuro 2015." je rumunska Federacija udruženja ljudi, Rumunska federacija za poremećaj ishrane, dijabetološke i metaboličke bolesti, Udruženje osoba s dijabetesom iz Kluž-Napoka, a prvenstvo podržava i Evropska međunarodna federacija za dijabetes (IDF).

Zemlje učesnice prvenstva su: Belgija, Bosna i Herceegovina, Bugarska, Hrvatska, Italija, Kazahstan, Poljska, Portugal, Rumunija, Rusija, Srbija, Slovačka, Slovenija, Ukraina, Mađarska i Uzbekistan.

Sve vijesti vezane za Prvenstvo u futsalu za osobe s dijabetesom "DiaEuro 2015" možete pratiti na internet stranici www.diaeuro.ro .

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti