BiH treća na Evropskom prvenstvu u mininogometu

Naš tim slavio nad Češkom

BiH treća na Evropskom prvenstvu u mininogometu

Reprezentacija Bosne i Hercegovine osvojila je treće mjesto na Evropskom prvenstvu u mininogometu. 

Bh. mininogometaši u utakmici za bronzanu medalju pobijedili su selekciju Češke rezultatom 4:3, a dvostruki strijelac bio je Vujica, dok su po jedan gol postigli Lovrenović i Kapetanović.

Rumunija je u finalnom susretu sa Hrvatskom odigranom pred oko 2500 gledatelja u Vrsaru slavila rezultatom 5:1. Trofej za prvo mjesto Rumunima je uz vatromet uručio predsjednik Europskog mininogometnog saveza Razvan Burleanu, a priznanja za drugo i treće mjesto Hrvatskoj i BiH predao je predsjednik Hrvatskog mininogometnog saveza Bruno Alpeza.

Na kraju turnira nagradu za fair-play dobila je reprezentacija Turske, dok je najbolji strijelac naš Marko Vujica sa sedam postignutih pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.