"Bitniji su svatovci od Mladosti? Nema veze, idemo na glavu"

Edis Mulalić nakon žrijeba Kupa BiH

"Bitniji su svatovci od Mladosti? Nema veze, idemo na glavu"

"Ne znam, po meni je nebulozno da mi kao premijerligaš igramo sada već sa Sarajevom, a tamo nekakvi svatovci i azoti prolaze do četvrtfinala jer im je takav žrijeb. Pa to nigdje na svijetu nema. Zamisli da Borusija Dortmund odmah na startu igra protiv Šalkea ili ne znam koga. Pa Juventus se uključi tek pred kraj Kupa...Mislim da bar u ovoj fazi žrijeb treba biti poludirigovan. Mislim da je atraktivnije da pred kraj takmičenja ima više boljih ekipa.", u dahu je nakon izvlačenja parova šesnaestine finala Kupa BiH rekao Edis Mulalić, trener Mladosti.

Njegov tim odmah na startu igrat će sa Sarajevom. Mulalić je protiv bordo tima posebno uspješan. Jedan je od rijetkih trenera koji je slavio u dva uzastopna derbija dok je s klupe predvodio Željezničar. 

Nedavno mu je protiv Sarajeva u posljednjim sekundama izmakao trijumf čime bi bio uspješniji trener od onoga što je svojevremeno predvodio Borusiju Moenhengladbah. Imao bi stopostotan učinak, tri pobjede iz tri duela. Jesu li mu utakmice sa Sarajevom značajnije od nekih drugih?

"Nije floskula zaista, ja sam profesionalac i ne zanima me ko je sa druge strane, ne zamaram se time, samo svojom ekipom. Sarajevo ili bilo ko drugi da nam je protivnik idemo glavom u glavu, pa šta bude."

Mladost će protiv Sarajeva biti domaćin. Da li je to prednost i kako gleda na promjene u bordo taboru?

"Sigurno da nam je olakšavajuća okolnost što igramo samo jednu utakmicu, ali ipak oni su veliki klub, pa ne mora to ništa da znači. Doći će trener koji nije radio s mnogo sadašnjih igrača, da li će moći posložiti išta vidjet ćemo. Čovjek je korektan, da je odranije tu, bili bi oni u prednosti. Radio je ovdje, pratio nas, zna kako igramo. Ipak, mislim da će oni biti pod većim pritiskom."

Nakon furioznog starta u Premijer ligi, Mladost je u posljednjim utakmicama malo "prikočila". Šta je razlog?

"Da smo kompletni pa da podbacimo, zabrinuo bih se. To bi ružno bilo, kompletni, a pali! Ja dvije utakmice igram, prvo bez pet igrača, a onda bez šest. Imam tri stopera nijedan ne može igrati. Ali niti plačemo, niti kukamo. Dilaver bio bolestan nije mogao igrati, onda mi se Šišić razboli, nakon 15 minuta ga moram izvaditi. Ja ne znam kako smo uspjeli ikako odigrati. MI nismo Široki, Željo ili Sarajevo da imamo 25 igrača, ali dok smo kompletni nikome nije lako igrati s nama."

Mladost je također jedna od najkorektnijih ekipa, no Mulalića u posljednje vrijeme brine tretman sudija prema njegovom timu.

"Nikada nisam kritizirao suđenje niti se iko iz Mladosti ikada žalio, međutim evo već treću utakmicu dobivamo crveni karton. Ispada da smo koljači, a zaista rijeko je koja ekipa korektnija od nas. Kao da su vidjeli da bismo mogli pomrsiti račune velikima pa je odmah odnos drugačiji. Vjerujte mi protiv Radnika kući imali smo 20:80 sudijski kriterij, to je bilo zapanjujuće. Ne treba meni niko da pomaže, samo neka sve bude ravnopravno, da igramo, pa ko je bolji svaka mu čast. Nije Mladost samo bitna, pogledajte druge sudijske odluke. Ti se trudiš, radiš, treninzi, karantini, putuješ, troši se novac...da bi onda jedna sudijska odluka to pomnožila sa nulom. Dajte pustite nas više da igramo fudbal!", bio je oštar Mulalić te je dodao:

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

"Ovo što ja pričam, neće se zbog toga niko počešati, ali želim da kažem šta mi leži na duši."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi