Bratstvo i Jedinstvo bez golova, Sloboda slavila

Prva liga FBiH, 23. kolo

Bratstvo i Jedinstvo bez golova, Sloboda slavila

M. Šljivak

Veliki derbi u 23. kolu Prve lige Federacije odigrali su u Gračanici Bratstvo i Jedinstvo, a na kraju pobjednika nije bilo (0:0)...

Veoma loše prvo poluvrijeme nije donijelo puno uzbuđenja. Tek je Jedinstvo preko Stojanova nakon kontranapada u 21. minuti ugrozilo gol Bratstva, ali je Romeo Mitrović bez većih problema sačuvao svoju mrežu. Tvrda igra u prvom poluvremenu nije donijela promjenu rezultata, te se na odmor otišlo bez golova (0:0).

Diabanag je u nastavku prijetio golu Jednistva, ali su mreže i dalje mirovale. Do kraja susreta se rezutat nije mijenjao, te je ostalo 0:0.

Tuzlanska Sloboda je imala još jedno teško gostovanje u susjedstvu, u Banovićima kod Budućnosti, a na kraju je susret završen pobjedom gostiju od 3:1.

Budućnost je odlično ušla u meč i nakon sedam minuta igre su došli do vodstva. Mrežu gostujućeg golmana Hadžića pogodio je Muhamed Mujić za prednost od 1:0. 

Potom je Sloboda imala prilike preko Mehanovića i Redžepija, ali se rezultat nije mijenjao. Ipak, u 29. minuti je tuzlanski tim stigao do izjednačenja. Sulejman Krpić je pogodio za poravnanje rezultata na 1:1. Do kraja prvog poluvremena pokušali su Mujić i  Redžepi, ali se na odmor otišlo neriješenim rezultatom, 1:1.

Nastava je donio još nekoliko odličnih prilika. Mujić je propustio veliku šansu za Budućnost, da bi zatim i Sloboda na drugoj strani u još dva navrata imala odlične šanse, ali se rezultat nije mijenjao. Ipak, u finišu  je u Sloboda stigla do pobjede. Prvo je Mehidić 73. minuti pogodio za 2:1, a pobjedu je potvrdio Redžepi za konačnih 3:1.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Prva liga FBiH, 23. kolo:


Bratstvo - Jedinstvo 0:0
Branitelj - Gradina 3:0
Orašje - Igman 2:0
Iskra - Čapljina 2:0
GOŠK - Radnički 0:0
Budućnost - Sloboda 1:3
Podgrmeč - Mladost 1:0

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.