Čelik četvrti put zaredom remizirao: Veležu bod u Zenici

Bez golova na Bilinom Polju

Čelik četvrti put zaredom remizirao: Veležu bod u Zenici

E. Škorić

Čelik nakon četiri kola ima četiri boda, ali nijedan poraz! Naime, izabranici Vlade Jagodića u svakoj utakmici odigrali su neriješeno.

Poslije remija sa Borcem, Olimpicom i Mladosti, Čelik je podijelio bodove i sa starim sportskim prijateljima iz Mostara. Velež je uspio neporažen napustiti Bilino Polje.

Prvu ozbiljniju priliku imali su gosti u 16. minuti, kada je Maletić uposlio Okića, ali Jakupović je uspio ispred napadača Rođenih u posljednji čas izbiti loptu. Dvije minute kasnije Kajkut nakon ubačaja Stajića glavom puca preko gola s nekih sedam metara udaljenosti.

Majkić je u 32. minuti pokušao s 30 metara, li Adilović je siguran. Do kraja prvog dijela ostaje 0:0.

Odmah na otvaranju drugog dijela dobra akcija domaćih, Barać je s 20-ak metara gađao, Oštraković brani. Nekoliko minuta kasnije Lakićević je oprobao svoj udarac iz daljine, Oštraković ostaje nesavladiv.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U 68. minuti velika prilika za Čelik, no Kajkut sa samo sedam metara ne uspijeva savladati Oštrakovića. Nešto kasnije uzvraćaju Mostarci preko Zvonića, ali Adilović se ne da iznenaditi. 

Najbolju priliku imao je Ramović za goste u 87. minuti, izašao je sam pred Adilović, ali nije bio precizan u završnici. 

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.