Čelik na Koševu bez petorice igrača

Zeničani se pripremaju za Sarajevo

Čelik na Koševu bez petorice igrača

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika danas su na stadionu Kamberovića polje odradili trening u sklopu priprema za narednu utakmicu i gostovanje na Koševu kod ekipe Sarajeva.

Zeničani u prvoj utakmici nastavka prvenstva nisu uspjeli da zabilježe pobjedu, odigrali su samo 1:1 protiv Travnika, tako da će nove bodove pokušati tražiti na veoma teškom gostovanju. 

Čelik u Sarajevu nije slavio pobjedu 28 godina, što dovoljno govori da je tradicija na strani bordo ekipe. Međutim crno-crveni su prošle sezone protiv aktuelnog prvaka u Sarajevu odigrali 1:1, zahvaljujući sjajnom golu Nikole Simića, koji je lobovao Matej Delača sa više od 30 metara. Posljednji duel koji su igrali ovi timovi, jesenas je u Zenici završen također podjelom bodova 1:1.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Otežavajuća okolnost za trenera Elvedina Beganovića je što protiv Sarajeva neće moći računati na petoricu igrača. Salčinović, Jusić, Hećo i Dedić imaju kartone, dok se od povrede oporavlja Kazazić što dovoljno govori da će Zeničani na našem najvećem stadionu nastupiti desetkovani.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi