Čelik nije izdržao na Grbavici: Marković za pobjedu Plavih!

Pobjeda Željezničara

Čelik nije izdržao na Grbavici: Marković za pobjedu Plavih!

M. Šljivak

Fudbaleri Željezničara uz dosta muke su pobijedili Čelik s 1:0 u susretu 18. kola Premijer lige BiH.

Očajno prvo poluvrijeme su odigrali Plavi. Bunker Čelika nisu uspijevali da probiju, ali su imali dvije dobre šanse. Marković i Bekrić su iz dobrih pozicija šutirali loše i propale su dvije odlične šanse.

S druge strane i Čelik je mogao lako povesti u prvom dijelu. Pezer dva puta, te  Pliska su pokušali, ali gola nije bilo.

Čelik je nakon pola sata igre ostao s igračem manje. Pezer je dobio drugi žuti karton i Zeničani su bili u jako teškom položaju.

Na odmor se otišlo bez golova, da bi u nastavku Željo krenuo na sve ili ništa.

Na otvaranju drugog dijela je veliku šansu imao Marković, čiji udarac brani Ružić, da bi zatim i udarac Boccaccinija otišao pored gola.

Dominirao je Željezničar u tim trenucima, ali se Čelik odlično branio. Potom je i Bogičević bio u sjajnoj šansi, no šutira preko gola iz dobre pozicije.

Ipak, u 82. minuti Čelik je popustio. Darko Marković je pogodio za 1:0 za oduševljenje na stadionu Grbavica.

Premijer liga BiH, 18. kolo:

Željezničar - Čelik 1:0

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

ŽELJEZNIČAR: Kjosevski, Stevanović, Boccaccini, Memija, Marković, Bekrić, Blagojević, Bogičević, Lendrić, Križman, M.Stevanović.

ČELIK: Ružić, Jurković, Duvnjak, Popović, Brković, Pezer, Hećo, Marković, Pliska, Hrkać, Smriko.



Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi