Čelik pod imperativom pobjede protiv Olimpica

Zeničani trenirali na Bilinom polju

Čelik pod imperativom pobjede protiv Olimpica

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika pripremaju se za narednu utakmicu u Premijer ligi protiv ekipe Olimpica. Utakmica u subotu na Bilinom polju je od velikog značaja za ekipu koju s klupe predvodi Elvedin Beganović.

Čelik je u seriji od tri uzastopna poraza, dva u prvenstvu, te jedan u Kupu, tako da se protiv ekipe iz Sarajeva, tri boda nameću kao imperativ. Zeničani ne smiju gubiti bodove u Zenici, ako žele i naredne sezone igrati Premijer ligu, s druge strane Olimpic tradicionalno dobre partije pruža na Bilinom polju, a podatak da pet godina nisu poraženi u Zenici dovoljno govori kako im leži najljepši travnjak u BiH.

Stručni štab za utakmicu protiv Olimpica ne može računati na defanzivnog veznjaka Semira Pezera, dok je upitan i nastup prvog strijelca Mahira Karića. U ekipu se nakon odrađene suspenzija zbog kartona vraća jedan od najboljih igrača ove sezone, mladi defanzivac Dženan Bureković.

Na treningu su priključena i dvojica talentovanih juniora Adilović i Heco, koji će trenirati nekoliko puta sedmično sa seniorskom ekipom, te igrati utakmice u juniorskom uzrastu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prošle sezone Olimpic je na Bilinom polju slavio minimalno 0:1, dok je prva utakmica u Sarajevu u ovoj sezoni završena bez pobjednika 1:1, a istu je obilježio sjajan gol Benjamina Čolića sa 35 metara iz slobodnog udarca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.