Kapiten U-17 selekcije BiH za SportSport.ba

Čeliković: U Gruziju idemo mirne glave

D. Kurbegović

Nogometna reprezentacija BiH do 17 godina nalazi se na pripremama u Trening centru u Zenici, gdje su u tri dana odradili dosta posla, te se polako pripremaju za elitni krug kvalifikacija koji će se održati narednog mjeseca u Gruziji.

Kapiten i motor ove reprezentacije je 17-godišnji Jasmin Čeliković igrač Rijeke, koji je za SportSport.ba govorio o treninzima u Zenici, te elitnom krugu kvalifikacija, gdje imamo veoma teške protivnike u borbi za odlazak na Evropsko prvenstvo.

"Impresije sa treninga u kampu su fantastične, ovdje smo da se što bolje pripremimo i pokušamo ostvariti što bolji rezultat u elitnom krugu kvalifikacija. Nadam se da će nam uspjeti poći za rukom da budemo prva omladinska selekcija, koja će se plasirati na završnicu jednog velikog takmičenja", ističe Čeliković.

U grupi pored selekcije BiH su još reprezentacije Gruzije, Italije i Rusije.

"Stvarno je kvalitetna grupa, Rusija i Italija su velike nacije s dobrom historijom. Sigurno će biti teško, ali ako se dobro pripremimo vjerujem da ćemo dobro odraditi kvalifikacije. Dva puta je kadetska reprezentacija bila na korak od Evropskog prvenstva, nadam se da će sada biti treća sreća. U Gruziju moramo otići čiste glave i odigrati najbolje što znamo", kazao je za SportSport.ba Jasmin Čeliković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi