Centar večeras protiv Čelinca, sutra derbi u Čitluku

Premijer liga BiH u futsalu, 8. kolo

Centar večeras protiv Čelinca, sutra derbi u Čitluku

S. Mlaćo

U Premijer ligi naše zemlje u futsalu igra se veoma zanimljiva sezona.

Do sada je odigrano sedam kola, lider je MNK Centar iz Sarajeva sa 19 bodova, a njegov prvi pratilac Mostar SG ima samo bod manje.

Upravo će Centar večerašnjim susretom osmog kola protiv KMF Čelinac otvoriti ovo kolo. Sarajlije su apsolutni favoriti i sve osim njihove sigurne pobjede bilo bi veliko iznenađenje.

Derbi se igra u Gradskoj sportskoj dvorani u Čitluku gdje će u subotu MNK Brotnjo Premier dočekati Mostar SG. Očekuje se kvalitetan duel, kao i sjajna atmosfera koja uvijek vlada na susretima u ovoj dvorani.

Težak posao u ovom kolu imati će malonogometaši Kaskade koji će ugostiti  četvrtoplasirani Tango, a Zrinjski je blagi favorit protiv Salinesa iz Tuzle.

Četvrtu pobjedu ove sezone u ovom kolu tražit će Sofić iz Konjica koji dočekuje posljednjeplasirano Nevesinje koje ima samo četiri boda, a zanimljivo će biti u Trebinju gdje Leotar dočekuje Seljak iz Livna.

Premijer liga BiH u futsalu, 8. kolo:

KMF Leotar - MNK Seljak

MNK Kaskada - KMF Tango

MNK Brotnjo Premier - FC Mostar SG

MNK Zrinjski - MNK Salines

MNK Sofić - KMF Nevesinje

MNK Centar - KMF Čelinac

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi