Češkom Liberecu zanimljivi Horić i Dedić

Češkom Liberecu zanimljivi Horić i Dedić

D. Kurbegović

Nakon plasmana naše nogometne reprezentacije na Svjetsko prvenstvo u Brazilu naglo je počelo veliko interesovanje za igrače koje nastupaju u Premijer ligi BiH. 

Naravno da je naša zemlja nepresušan izvor talenata, a naša liga i igrači na veoma niskom nivou i rejtingu kada je u pitanju vrijednost, što je svakako primamljivo za mnoge skaute i čelnike klubova iz Evrope.

Premijer liga BiH svake sedmice je pod lupom raznih menadžera, skauta, trenera, čelnika klubova... Nakon sjajnih igara Edina Džeke u Češkoj, zatim i Samira Merzića, do Aidina Mahmutovića, Admira Ljevakovića i Jasmina Ščuka, skauti iz ove zemlje redovni su na utakmicama naše lige.

Najnoviji primjer je dolazak skauta i šefa omladinske škole češkog Libereca Petere Mysliveca na utakmicu između Olimpica i Čelika, te Viteza i Borca iz Banja Luke. Myslivec je pratio igrača Čelika i kapitena Kenana Horića, dok je iz Viteza u bilježnicu podvukao veznjaka Anela Dedića.

Podsjećamo Olimpic i Čelik su odigrali miroljubivo 0:0, a 23-godišnji Horić je bio jedan od najistaknutijih pojedinaca na utakmici, dok je u duelu Viteza i Borca kojeg je domaćin riješio u svoju korist rezultatom 3:1, 22-godišnji Dedić bio strijelac drugog gola i ponajbolji igrač na terenu. Skaut Libereca je otišao zadovoljan za Češku, a nije isključeno da nekom od dvojice igrača uskoro stigne i zvanična ponuda na adresu od ovogodišnjeg člana grupne faze Evropske lige.

Interesantno da su ova dvojica igrača svoju karijeru počeli u Čeliku, gdje su prošli kroz omladinske kategorije osvojivši naslov prvaka BiH u juniorskoj konkurenciji, Horić je dočekao i iskoristio svoju šansu na Bilinom polju, dok Dedić nikada nije dobio šansu i svoju sreću je potražio u Vitezu, sa kojim je za dvije godine iz treće lige došao u Premijer ligu BiH.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Horić je za Čelik odigrao preko 100 utakmica, a ugovor ga sa crno-crvenima veže do ljeta 2014. godine. Vrlo je moguće da stub odbrane Zeničana napusti klub u zimskoj pauzi, dok je sudbina veznjaka Viteza još nepoznata.  Sigurno je da su pomenuti igrači ove sezone pokazali kvalitete, te privukli pažnju mnogih klubova u regionu i šire, tako da ne treba čuditi ako neko od gore spomenutih karijeru nastavi van granica naše zemlje već ove zime.

 "Ne znam ništa o tome da me pratio neko protiv Borca, ja se uostalom puno ne obazirem na ta interesovanja, moje je da igram najbolje što znam. Naravno da je svakom igraču želja da karijeru nastavi u inostranstvu, ali ne želim ništa raditi bez dozvole kluba", kazao je Dedić, dok Horić nije htio da komentariše interes Libereca.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.