"Dati i posljednji atom snage da ostanemo neporaženi"

Slavija gostuje Borcu

"Dati i posljednji atom snage da ostanemo neporaženi"

M. Jakovljević

Danas se u Banja Luci igra vrlo značajna utakmica u kojoj će snage odmjeriti Borac i Slavija. 

Ekipa Slavije će nastupiti bez Branislava Arsenijevića i Bojana Markovića koji su dobili crvene kartone u susretu sa Rudarom iz Prijedora i kažnjeni su zabranom igranja na po 2 utakmice.

"Desetkovani smo u Banjoj Luci. Kazne i povrede su učinili svoje. Ova utakmica  je izuzetno važna i za nas i za Borac. Moramo zbiti redove, odigrati hrabo i borbeno i prije svega odgovorno. Znam šta bi nam donio bod ili tri iz ovog susreta. Poštujemo Borac, znamo da i njima gori pod nogama. Nažalost, i mi i oni su  smo se doveli u tešku poziciju i više nema izmicanja", kaže Momo Stanić, pomoćni trener, u odsutnosti Milka Đurovskog koji je otišao na sahranu svog oca u Makedoniji ali će biti prisutan na utakmici.

"Mi igrači smo imali zajednički sastanak i konstatovali smo gdje smo griješili i šta moramo promijeniti i ispraviti. Dogovorili smo se da uložimo posljednji atom snage i da se vratimo neporaženi. Cijenimo Borac, igraju pred svojim navijačima i pod pritiskom su. Mi možemo igrati nešto mirnije, sigurnije. Valjda nam se negdje vrati ono što smo do sad propustili. Imamo personalnih problema, ali nema traženja alibija. Ko izađe na teren mora učiniti sve da se kući vratimo neporaženi i radosni", kaže  napadač Stefan Barić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pred ovu utakmicu Slavija se nalazi na 10. mjestu sa 31 bodom a Borac na 11 sa  29 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti