Delač ispao iz lige, pa osvojio jednu i čeka drugu titulu

Chelsea, Arles, Sarajevo

Delač ispao iz lige, pa osvojio jednu i čeka drugu titulu

E. Škorić

Matej Delač, golman Sarajeva, mogao bi osvojiti čak dva naslova.

Delač je golman Chelseaja, ali je u Sarajevo došao na posudbu iz francuskog Arles-Avingona, gdje je također bio posuđen.

Arles će ispasti iz lige, Chelsea je već prvak Engleske i Sarajevo je trenutno lider nakon 25 kola Premijer lige i postoji mogućnost da nakon osam godina osvoji naslov.

“Zezaju me da ću ove sezone osvojiti dva prvenstva te ispasti iz lige. Chelsea je već prvak, Arles će ispasti, a Sarajevo je blizu naslova”, rekao je Delač za Večešrnji list, te je dodao da je čestitao Ivanoviću, Matiću i Čechu na naslovu.

Istakao je da bi volio braniti za Chelsea ili neki drugi klub u Premiershipu, ali da je sada foksuiran samo na igre u Sarajevu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

I ono što je zanimljivo, još uvijek nije vidio Vincenta Tana, vlasnika FK Sarajevo.

“Obećao je doći na proslavu ako osvojimo titulu”, poručio je Delač.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.