Derbi kola u Izačiću, Krajina traži nove bodove

13.kolo Druge lige FBiH (Zapad)

Derbi kola u Izačiću, Krajina traži nove bodove

S. Mlaćo

U danima vikenda igraju se i susreti 13.kola Druge lige FBiH grupa Zapad, a na rasporedu je pet susreta. 

Derbi će odigrati drugoplasirani Borac iz Izačića i prvoplasirana  Iskra iz Bugojna, te će ovaj susret vjerovatno odrediti sudbinu ova dva kluba u nastavku borbe za prvo mjesto.

Trećeplasirana Krajina koja za vodećom Iskrom zaostaje samo jedan bod na svom terenu apsolutni je favorit u duelu sa Vitezom iz Bužima, koji se jednom nogom već nalazi u nižem rangu.

U derbiju začelja Vlašić će u Turbetu dočekati Ključ, dok će Radnik iz Donjeg Vakufa eventualnom pobjedom kad Krajišnikom iz Velike Kladuše pokušati napraviti korak više u borbi za opstanak.

U Bosanskoj Otoci očekuje se veoma zanimljiva utakmica s obzirom da će se sastati petoplasirana Sloga i četvrtoplasirani Vitez  iz istoimenog grada.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Zapad:

Kada je tablica u pitanju, Iskra je na prvom mjestu sa 24 boda, dok Borac i Krajina imaju po 23. Na dnu su Vitez iz Bužima i Vlašić sa po 10 bodova, dok Ključ ima 12.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti