Derbi u Čapljini, Rudar traži nove bodove u Gradačcu

26. kolo Prve lige FBiH

Derbi u Čapljini, Rudar traži nove bodove u Gradačcu

S. Mlaćo

Danas se igra pet susreta 26. kola Prve lige Federacije BiH, dok su preostala tri zakazana za sutra.

Derbi se definitivno igra u Čapljini, gdje će snage odmjerii Čapljina i Velež. Domaći se grčevito bore za opstanak, dok je Velež u nešto boljoj situaciji, ali daleko od toga da su Rođeni već osigurali opstanak.

"Velež se podigao, a mi znamo šta nam je činiti. Bolje je da smo domaćini u ovom meču, s obzirom da je Velež tokom proljeća najuspješniji tim na svom stadionu, te uz to i tim koji je u polusezoni ukupno osvojio najviše bodova. Ipak, uz dužni respekt nadam se pobjedi svog tima”, kazao je trener Čapljine Damir Beća.

Svoju računicu imaju i u Mostaru.

"Želimo nastaviti pobjednički niz i s novim bodovima napredovati na tabeli. Svi moramo dati maksimum jer Čapljina nije loša ekipa“, jasan je bio mladi član Rođenih Faris Hadžić.

Zanimljivo će biti u Travniku gdje gostuje uvijek neugodna ekipa Bratstva. Domaći su nešto slabijim igrama u drugom dijelu sezone zastali u borbi za prvo mjesto, ali današnjoj pobjedom definitivno bi ostali jedna od glavnih prijetnja za lidera Bosnu.

U Gradačcu će snage odmjeriti Zvijezda i Rudar iz Kaknja. Zvijezda još uvijek nije osigurala opstanak, ali dobre igre kod kuće daju im nadu da će se to ubrzo desiti, dok Rudar na Banja Ilidžu dolazi ohrabren pobjedom u prošlom kolu nad Bosnom (1:0). Uzbuđenja sigurno neće nedostajati.

Bosna iz Visokog je apsolutni favorit na svom terenu protiv banovićke Budućnosti koja je u veoma teškoj situaciji.

"Svjesni smo da imamo ulogu favorita u ovoj utakmici, ali smo također svjesni da smo u ranijim duelima imali problema sa ekipom iz Banovića, s toga nam je cilj da uđemo maksimalno smireni i skoncetrisani u ovaj meč. Idemo utakmicu po utakmicu, te se nadamo da ćemo na kraju sezone mi biti ti koji će ići u viši rang takmičenja. Ja garantujem da ćemo se boriti do kraja, jer u ovoj situaciji svaka izgubljena ili osvojena lopta znači mnogo", kazao je vezista Bosne Denis Cana.

Posljednji susret današnjeg programa igra se u Goraždu gdje će domaći ugostiti posljednjeplasirani Novi Travnik. Sve osim pobjede izabranika Almira Memića bilo bi veliko iznenađenje.

Sloga iz Simin Hana će sutra ugostiti Jedinstvo, te eventualnom pobjedom uključiti se u borbu za prvo mjesto, dok se zanimljiv meč očekuje na Koševu. Snage će odmjeriti Bosna Sema i Orašje. Domaći još uvijek vjeruju u opstanak, dok Orašje igra bez rezultatskog imperativa.

GOŠK je favorit na svom terenu protiv Radničkog iz Lukavca.

"Sve protivnike poštujemo, pa i Radnički. Oni se bore za goli život i mogu biti neugodni, a mi smo favoriti i tako ćemo se od početka i postaviti”, kazao je u najavi ove utakmice šef stručnog štaba NK GOŠK Gabela Darko Vojvodić.

Prva liga Federacije BiH, 26. kolo:

Subota:

NK Travnik - NK Bratstvo

NK Bosna Visoko - FK Budućnost

NK Zvijezda - FK Rudar Kakanj

FK Goražde - NK Novi Travnik

HNK Čapljina - FK Velež

Nedjelja:

NK GOŠK - FK Radnički Lukavac

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

FK Bosna Sema - HNK Orašje

FK Sloga Simin Han - NK Jedinstvo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi