Derbiji u Sarajevu i Mostaru, Slavija dočekuje Olimpic

Danas se kompletira 19. kolo PL

Derbiji u Sarajevu i Mostaru, Slavija dočekuje Olimpic

Adnan Beganović

Danas su na rasporedu preostala tri susreta 19. kola Premijer lige Bosne i Hercegovinje i na sva tri bi trebalo biti jako uzbudljivo.

U Mostaru pod Bijelim brijegom sastaju se Zrinjski i Sarajevo. Za obje ekipe je ovaj duel od ogromnog značaja, pa upravo zbog toga može se očekivati oprezna igra s obje strane. 

Plemići bi eventualnim trijumfom izbili na čelo premijerligaške karavane, te bi Sarajevu pobjegli devet bodova i najvjerovatnije aktuelne bh. prvake ostavili bez novog trofeja.

S druge strane s obzirom na jučerašnji remi lidera iz Tuzle na gostovanju u Banjoj Lucu, izabranici Miodraga Ješića bi se eventualnom "tricom" ravnopravno uključili u borbu za titulu.

Na Grbavicu, jednom novom Željezničaru, u goste stiže Široki Brijeg. Plavi s Grbavice su obnovili ekipu, u zimskom prelaznom roku doveden je veliki broj zvučnih imena, koja već danas kreću u uvjeravanje čelnika kluba da nisu pogriješili. Pobjedom bi Plavi, osim tri boda s koja bi ostali u borbi za Evropu, zadržali i fantastičnu atmosferu koja posljednjih mjesec dana vlada u i oko kluba. 

S druge strane Širokobriježani u zimskom prelaznom roku nisu trgovali. Ekipa je ista kao i ljetos, a na klupi je Slaven Musa, koji Premijer ligu ima u malom prstu i koji će sa svojim izabranicima znati iskoristiti svaki eventualni kiks Edisa Mulalića i njegovih izabranika. Tri boda Širokom bi bila od velikog značaja u borbi za titulu, dok bi ih remi ili poraz uz pobjedu Zrinjskog protiv Sarajeva, značajno udaljio od pehara.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U Lukavici se takođe igra veoma značajan susret. Slaviji, koja je trenutno prva iznad opasne zone, na noge stiže Olimpic. Eventualnim trijumfom domaći bi se učvrstili u sredini tabele, dok bi porazom zakomplikovali svoj premijerligaški status. Za Olimpic je današnji susret možda i najvažniji u posljednjih nekoliko godina. Pobjedom Vukovi sebi otvaraju vrata ostanka, dok bi ih poraz doveo na korak do nižeg ranga.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti