Trener Čelika uoči Krupe

Divković: Momci su spremni i sutra idemo na pobjedu

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika sutra će na Bilinom polju dočekati ekipu Krupe. Za Zeničane sigurno utakmica u kojoj se mogu nečemu nadati, budući da su sve bodove koje trenutno imaju na svome kontu osvojili u Zenici. 

Zeničani imaju i novog trenera Vinka Divkovića, koji je debitovao na klupi Čelika porazom u Bijeljini. Ipak sutra se nada da će ekipa odgovoriti njegovim zahtjevima, te da će crno-crveni slaviti pobjedu.

"Moram se vratiti na utakmicu u Bijeljini, momci su tamo pokazali jedan stupanj naprednosti. Momci su dali sve od sebe koliko je u ovom trenutku moguće i to je jedna pozitiva na koju su smo se nadovezali ove sedmice. Pripremali smo se za narednu utakmicu, kvaliteta igrača koji su trenutno u Čeliku je upitna, ali mi sutra idemo na pobjedu protiv Krupe. Ulog je veliki, nama je ovo veoma bitna utakmica, a svakako i za goste, koji igraju veoma dobro i nalaze se u vrhu tabele.Momci su spremni za sutra, bodovi su nam prijeko potrebni i vjerujem da ćemo biti pravi“, ističe Divković.

Svi igrači sem Salčinovića i Kouadia su u konkurenciji za sutrašnju utakmicu

"Ja kad sam došao prije 20 dana, činilo se da sam došao na neki klinički centar, tu je bilo dosta uvrijeđenih, povrijeđenih igrača. Evo sada imamo sada sve igrače na okupu, vračaju nam se Hasanhodžić i Kazazić. Nakon današnjeg treninga donijet ću odluku o ekipi za sutrašnji duel, moguće da bude nekoliko izmjena u ekipi“, kaže trener Zeničana.

Skautirali su Krupu i znaju odakle im prijeti najveća opasnost

"Imam par videa od ekipe Krupe kod kuće i sa strane, znamo odakle nam prijeti opasnost. Oni imaju odličan kontranapad, jaki su u prekidima i to je ono na šta trebamo obratiti posebnu pažnju. Mi ćemo pokušati odmaketi zadnju liniju, da imamo što manje prekršaja na našoj polovini. Nadam se da ćemo ispoštovati ono što se dogovorimo i da ćemo ostvariti pozitivan rezultat“, nada se Divković.

Biće određenih promjena u ekipi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Sastav vam ne mogu kazati sad, mi ćemo nakon zadnjeg treninga odlučiti ko će sutra početi utakmicu. Imamo mogućnost da mijenjamo, dobro ste primijetili da imamo problema s bokovima. Kadrić je imao individualnu grešku koja se može desiti svakome, on je dobar igrač i to je pokazao ove sezone. Udovičić nam se priključio na treninzima, ali nije ga bilo 10 dana, tako da on sutra vjerovatno neće igrati“, kazao je Divković.

Vjerovatni sastav Čelika: Marković, Duraković, Kazazić, Jurković, Popović, Kadrić, Mehić, Šabanović, Šišić, Duvnjak i Mahmutović.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi