Druga strana priče o propalom transferu Radovića u Hrvatsku

Reagovao i sekretar kluba

Druga strana priče o propalom transferu Radovića u Hrvatsku

Mnogo pažnje u hrvatskim i bh. medijima jučer je privukao neostvareni transfer Vladimira Radovića u Zmaj iz Makarske.

Fudbaler Sutjeske iz Foče iza sebe nema karijeru vrijednu spomena, a najviše je obilježilo to što se u oktobru 2015. godine pojavio na treningu Goražda u majici sa likom Vojislava Šešelja, zbog čega je u tom klubu ekspresno dobio otkaz.

Radović je u potrazi za angažmanom pokušao pronaći angažman u Hrvatskoj, ali mu tamo nisu dali radnu dozvolu a kao razlog je naveden upravo ranije spomenuti incident od prije nešto više od godinu dana.

"Ne mogu da vjerujem šta se dešava, ali izgleda da su vrata klubova u Federaciji Bosne i Hercegovine i Hrvatskoj za mene zatvorena iako nema razloga za to. Ja sam prije svega sportista koji nema predrasude, jer da je suprotno ne bih ni išao u Hrvatsku. Zbog svega ovoga moraću da potražim angažman u Srbiji ili nekom od klubova u Republici Srpskoj ako ne uspem da se dogovorim sa ljudima iz Sutjeske", izjavio je Radović nakon što je transfer propao, da bi se danas saznala i druga strana priče.

O ovom slučaju se odlučio oglasiti i glavni sektetar Zmaja iz Makarske Mario Gojak, koji je iskreno izjavio da su u tom klubu od Radovića odustali iz nekih sasvim drugih razloga.

"Nismo zatražili radnu dozvolu za njega jer nije zadovoljio na probi, Na probi trenutno imamo desetak igrača, a pravila u Trećoj ligu kažu da u ekipi mogu igrati samo dva stranca zbog čega moramo dobro paziti koga ćemo angažovati. On nije pokazao kvalitet da bi ostao ovdje", rekao je Gojak.

Vladimir Radović je u karijeri nastupao za Radnički Lukavac, Goražde i Proleter iz Teslića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi