Sarajevo dočekuje Željezničar

Dupovac: U derbiju se sve zanemaruje i sve je moguće

Amer Dupovac, stoper FK Sarajevo, vjeruje u prolaz svoje momčadi u polufinale Kupa BiH.

Bordo tim je za vikend odigrao prvenstvenu utakmicu i na Koševu s 2:1 savladao Velež, čime se bodovno izjednačio na vrhu sa Širokim Brijegom, Zrinjskim i Željezničarom. 

"Teška utakmica, ali znali smo da je Veleže dobra ekipa. Ono što je najvažnije, uspjeli smo osvojiti tri boda i poravnati se na vrhu tabele i sada je na nama da što bolje igramo do kraja", rekao je Dupovac za SportSport.ba, dodavši:

"Nikada nije bila ovakva situacija da su poravnate četiri ekipe. Možda imamo teži raspored u odnosu na neke druge, ali to ne mora ništa da znači. Titula će se odlučivati do samog kraja".

U prvom derbiju, koji je u sklopu prve utakmice četvrtfinala Kupa BiH odigran na Grbavici, nije bilo pobjednika. Završeno je rezultatom 1:1.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

"Bila je dobra utakmica. Imamo pozitivan rezultat, ali to ništa ne znači, u derbiju nema domaćeg terena. Sve je i dalje otvoreno. Očekujem podršku naših navijača i siguno da će nam oni ponovo pomoći da slavimo", dodao je Dupovac, za kraj još istaknuvši:

"U derbiju se sve zanemaruje. Igra se jedna utakmica koja je najvažnija. Bit će sve otvoreno, ali nadam se da ćemo mi slaviti".

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.