Ekipa s Bilinog polja želi nastaviti pozitivnu tradiciju

Čelik uoči Sarajeva

Ekipa s Bilinog polja želi nastaviti pozitivnu tradiciju

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika će sutra na Bilinom polju u okviru derbija petog kola Premijer lige dočekati aktuelnog prvaka, ekipu Sarajeva. 

Za obje ekipe sutrašnja utakmica je od velikog značaja. Čelik je u prošlom kolu porazom na Piroti prekinuo niz od 13 utakmica bez poraza, dok je Sarajevo u prva četiri kola prvenstva poraženo dva puta, te je na Koševu upaljen crveni alarm za uzbunu.

Kada su u pitanju utakmice na Bilinom polju, tradicija je debelo na strani domaćina, koji za poraz od Sarajeva u Zenici ne zna čak 13 godina. Tradicija je na strani crno-crvenih, te će domaćini učiniti sve da nastave pozitivan niz na domaćem terenu, kada su u pitanju utakmice protiv bordo ekipe.

Stručni štab Zeničana za sutrašnju utakmicu ne može računati na Stipu Baraća, Fenana Salčinovića, Ahmeta Džafića i vjerovatno Mahira Karića, koji nije trenirao čitavu sedmicu zbog jake upale grla.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Bez obzira na sve poteškoće i eventualni izostanak ponajboljeg igrača, crno-crveni su optimistični pred sutrašnju utakmicu i vjeruju da se pobjedom mogu vratiti na pobjednički kolosijek.

Vjerovatni sastav: Adilović, Čolić, Jusić, Kojić, Bureković, Dedić, Bajraktarević, Hećo(Pezer), Popović (Grahovac), Bučan i Selimović.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.