FK Borac: Nema mjesta panici, igrat ćemo protiv Sarajeva

Izmirit će dugovanja

FK Borac: Nema mjesta panici, igrat ćemo protiv Sarajeva

A. Beganović

Fudbalski klub Borac oglasio se saopštenjem za javnost povodom odluke Disciplinske komisije FS BiH o suspenziji kluba zbog ranije nastalih dugovanja prema petorici bivših fudbalera Borca.

"Upravni odbor Fudbalskog kluba Borac, koji klubom rukovodi od 19. januara tekuće godine, zatekao je teško finansijsko stanje u klubu i enormna dugovanja koja su načinila prethodna rukovodstva, te se odmah krenulo sa saniranjem istih, ali i isplaćivanjem tekućih obaveza kako prema igračima i trenerima, tako i prema ostalim zaposlenim pojedincima u klubu, odnosno Radnoj zajednici.

Fudbalski klub Borac obaviještava javnost da je upoznat sa suspenzijom od odigravanja ligaških i kup-utakmica od strane Disciplinske komisije Fudbalskog saveza BiH zbog ranije nastalih i aktuelnoj upravi poznatih dugovanja prema petorici nekadašnjih fudbalera Borca: Borislavu Pilipoviću, Ivanu Kostiću, Mladenu Žižoviću, Marku Jevtiću i Stefanu Dujakoviću, a koja moraju da budu isplaćena do 31. marta tekuće godine.

Takođe, Fudbalski klub Borac obaviještava sve svoje navijače i fudbalsku javnost da, nakon odluke Disciplinske komisije FS BiH, nema mjesta panici jer će dugovanja prema gore navedenim igračima biti isplaćena u naredna dva dana, zahvaljujući prihodu od utakmice protiv Partizana, tako da se odigravanje derbi utakmice 23. kola Premijer lige BiH protiv Sarajeva, koja je planirana za 2. april u 18:30 časova, nijednog sekunda ne dovodi u pitanje, kao što se ne dovodi u pitanje ni nastavak redovnog izmirivanja tekućih obaveza.

Do kraja marta Fudbalski klub Borac na osnovu ranije nastalih dugovanja mora da plati oko 60 000 KM, a do kraja juna još 80 000 KM. S tim u vezi, planirano je da se već od sljedeće utakmice sa Sarajevom uplati dio od navedenih 80 000 KM, pa je zbog toga i podignuta cijena ulaznice za istočnu tribinu sa 2 na 4 KM, te za zapadnu sa 6 na 7 KM.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Fudbalski klub Borac se ovim putem iskreno zahvaljuje svim navijačima koji su podržali naše fudbalere na utakmici sa Partizanom i ujedno ih pozivamo da sa nama budu i sljedeće subote, kada klub bije novu tešku bitku za opstanak u Premijer ligi, da pomognu fudbalerima navijanjem sa tribina, ali i da kupovinom ulaznice za utakmicu pomognu u izmirenju gore navedenih obaveza", navodi se u saopštenju Velikana iz Platonove.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti