Gaćinović je prvak svijeta, a gdje su njegovi saigrači iz 2011. godine?

Duplo vrjedniji od cijelog tima

Gaćinović je prvak svijeta, a gdje su njegovi saigrači iz 2011. godine?

Fudbalska reprezentacija Srbije do 20 godina okitila se svjetskim zlatom nakon što je u finalu SP-a koje se igralo na Novom Zelandu s 2:1 savladala veliki Brazil.

U sastavu novog šampiona svijeta kojeg je s klupe predvodio Veljko Paunović igrala su i tri fudbalera koji su rođeni u Bosni i Hercegovini. Ipak, samo jedan od ov trojce igrača u prošlosti je nosio bh. dres.

Sadašnji fudbaler Vojvodine, a rođeni Trebinjac, Mijat Gaćinović igrao je u sastavu kadetske reprezentacije Bosne i Hercegovine 2011. godine, a koju je s klupe i tada sašadnji selektor Sakid Malkočević.

Gaćinović se danas okitio titulom, a zanimljivo je pogledati gdje je preostalih deset igrača koji su se zajedno s Mijatom našli u početnom sastavu protiv Holandije.

1/12 Kreni

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.