Gušo: Druga liga je sve bolja

Najbolji strijelac Druge lige - grupa Sjever

Gušo: Druga liga je sve bolja

E. Škorić

Alen Gušo trenutno je vodeći strijelac Druge lige FBiH - Sjever sa 17 golova u 14 odigranih utakmica.

Ekipa Dizdaruše je u sredini tabele, ali njihov nogometaš Alen Gušo vodeći je strijelac lige.

“Sezona nije najbolje krenula, ali smo kasnije konsolidovali redove i uspjeli smo da dođemo u gornji dio tabele. Puno smo uložili u omladinski pogon. Sve u svemu, mislim da možemo biti zadovoljni. Naravno, moglo je i može uvijek bolje, ali za sada je dobro”, rekao je Gušo za SportSport.ba, dodavši da klub nema prevelike ambicije.

“Cilj je da budemo stabilan drugoligaš. Imali smo nekih problema, uspjeli smo ih sanirati. Što se mene tiče, dosta toga sam napravio za ovu godinu, ali ne razmišljam o nekim svojim uspjesima ili nekom većem transferu”.

On smatra da se sama liga dosta popravila u posljednje vrijeme.

“Dosta godina sam igrao u ovoj ligi, koja se znatno popravila, posebno kad je u pitanju sudijska organizacija. Liga je dobila dodatni kvalitet i dosta je mladih igrača, što je svakako dobro za budućnost”.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

Ko je favorit za ulazak u viši rang?

“Simin Han je ostavio najbolji dojam po meni. Imaju čovjeka koji stoji čvrsto iza njih. Mislim da će Malešić ii Simin Han voditi bitku do kraja”.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.