Hebibović: Nisam zaboravio igrati, pogodak mi mnogo znači

Donio Olimpicu velika tri boda

Hebibović: Nisam zaboravio igrati, pogodak mi mnogo znači

A. Beganović

U 27. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine do velike pobjede na stadionu Otoka stigao je Olimpic. Vukovi, koji se bore za goli premijerligaški život savladali su favorizirani Široki Brijeg, a najzaslužniji za veliku pobjedu Olimpica bio je ofanzivni fudbaler Anel Hebibović.

Naime, Hebibović je odigrao najbolji susret otkako je na posudbu iz Sarajdeva stigao u Olimpic, a svoju sjajnu predstavu krunisao je pobjedonosnim pogotkom u samom finušu meča.

"Velika pobjeda koja nas je ostavila u životu. Mislim da smo zasluženo slavili, bili smo bolji od Širokog tokom cijelog susreta. Dobro smo se pripremili, znali smo odakle nam prijeti najveća opasnost i mislim da je ovo naša najbolja partija na proljeće", istakao je Hebibović za SportSport.ba.

"Nakon mnogo vremena Hebibović se upisao u listu strijelaca, a kako sam kaže, postignuti pogodak podigao mu je samopouzdanje.

"Težak period je iza mene. Početkom sezone sam stigao u Sarajevo kao veliko pojačanje, ali povrede su me spriječile da pokažem koliko mogu. Mislim da sam dolaskom na posudbu u Olimpic napravio pravi potez. Najvažnije je da su me povrede zaobišle, da igram u kontinuitetu, a kako sezona se približava kraju osjećam se sve bolje i mogu reći da polako hvatam formu koja me je krasila u Veležu", govori Hebibović.

U narednom kolu već u srijedu Vukovi gostuju u Zvorniku kod ovog proljeća preporođene Drine i samo pobjeda ih ostavlja u igri za ostanak u eliti.

"Svaka utakmica do kraja je za nas odlučujuća. Ostaje žal za nekim prosutim bodovima, no ne smijemo o tome mnogo razmišljati. Idemo u goste Drini koja je šokirala Slobodu u prošlom kolu i pokazala je kvalitet. Respektujemo ekipu iz Zvornika ali nama su bodovi poterebniji i uz veliko zalaganje možemo slaviti. Trebaju nam ta tri boda, a vjerujem da ću do kraja sezone pomoći Olimpicu da ostane u društvu najboljih", ističe ofanzivni fudbaler.

Na kraju sezone Hebiboviću ističe posudba u Olimpicu, a kako sam kaže, pojavit će se na pripremama Sarajeva.

"Sa Sarajevom imam ugovor još dvije godine i moja dužnost je pojaviti se na prozivci. Da li ću ostati ili možda promijeniti sredinu, o tome je rano govoriti. Znam samo da nisam zaboravio igrati i da imam još mnogo toga za reći u fudbalskom smislu", zaključio je Hebibović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi