Potpisan ugovor između HIFA-e, te Željezničara i Sarajeva

HIFA novi sponzor vječitih rivala

O. Lekić

U sportskom centru “Vistafon” održana je press konferencija na kojoj su potpisani ugovori između grupacije HIFA-PETROL D.O.O., te Fudbalskog kluba Sarajevo i Fudbalskog kluba Željezničar.

Osim sponzorskog ugovora, kojeg je ispred Bordo kluba, potpisao generalni direktor, Dino Selimović, a ispred FK Željezničara direktor Mirsad Šiljak, saradnja sa grupacijom HIFA-PETROL D.O.O. uspostavit će i “loyalty program” putem kojeg će članovi FK Željezničar i FK Sarajevo, koji toče gorivo na HIFA pumpama, omogućiti da po svakom natočenom litru dva feninga pripadaju sarajevskim klubovima.

"Ovom prilikom bih izrazio zadovoljstvo što imamo priliku da sarađujemo sa ovakva dva kluba. Ovo je veliki iskorak za nas. Mi smo do sada nastojali da prepoznamo talente u sportu, prije svega to su Nogometni savez BiH, zatim Amel Tuka kao naše zaštitno lice, a sada prelazimo na fudbalske kubove", kazao je Ahmed Ahmetlić ispred HIFA grupacije, te dodao:

"Potpisali smo dvije vrste ugovora sa dva najpoznatija kluba u državi. Pored sponzorstva gdje direktno doniramo novac klubovima, želimo da kroz Loyalty program pružimo priliku navijačima ova dva kluba da pokažu svoju odanost, odnosno da i oni imaju mogućnost učiniti nešto za svoje klubove. Točenjem goriva na domaćim benzinskim pumpama grupacije HIFA pokazat će svoju lojalnost klubovima.jer od svakog natočenog litra na našim benzinskim pumpama uz pokazivanje članskih iskaznica dva feninga ide klubovma. Posebno bih naglasio da će navijači oba kluba biti informirani o ovom vidu programa najvjerovatnije u vidu mjesečnih objava. Dakle, javno će biti predočeno koliko su navijači Želje, a koliko Sarajeva kroz ovaj vid saradnje pomogli svojim klubovima."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U ime Sarajeva mogu reći da smo sretni zbog potpisivanja ugovora sa grupacijom HIFA. Meni lično i nama u klubu je drago što se radi o domaćoj kompaniji, koja je 100% u vlasništvu bh. državljana. Duboko sam uvjeren da je ovo početak jedne dugoročne saradnje na obostrano zadovoljstvo. Želim da se zahvalim ljudima iz HIFA grupacije što su prepoznali potencijal Sarajeva. Zaista je zanimljivo da se rivalitet između ova dva kluba prebaci i u ovaj vid takmičenja. Implementacija ovog procesa će početi početkom narednog mjeseca. Klub će ostvarivati određene benefite točenjem goriva uz pokaz članske kartice. Sarajevo trenutno ima oko 7.000 članova, a cilj nam je da dođemo do 10.000. Ovom prilikom pozivam sve simpatizere i navijače FK Sarajevo da iskoriste sve prednosti i benefite koje pruža grupacija HIFA.", kazao je Selimović, dok je Šiljak dodao:

"Moram naglasiti da svi mi treba da poštujemo i da forsiramo kupovinu domaćeg, a HIFA grupacija je jedna od vodećih kompanija uz koju možemo podržati projekat kupovine domaćeg. Nadam se da će svi ljubitelji FK Željezničar, prije svega članovi kluba, početi ostvarivati određene benefite prilikom točenja goriva. Još jednom bi se zahvalio HIFA grupaciji, koja je prepoznala da treba ulagati u sport."

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.