Hinović preuzeo kapitensku traku, Dedić se vraća u Čelik

Novosti s Bilinog polja

Hinović preuzeo kapitensku traku, Dedić se vraća u Čelik

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika sutra igraju veoma važnu utakmicu na Bilinom polju protiv mostarskog Veleža. Crveno svijetlo u klubu je već upaljeno, te sutra crno-crveni moraju učiniti sve što mogu da bi ostvarili pozitivan rezultat.

Kada je u pitanju igrački kadar, pisali smo da je prošle sedmice raskinut ugovor s Ante Vukušićem zbog loših igrara ovog veznjaka iz Hrvatske, a navodno su još neki igrači veoma blizu da odu iz kluba.

Što se tiče sutrašnje utakmice, trener Nizah Hukić danas je na press konferenciji najavio da će kapitensku traku na ruci nositi Salih Hinović, koji je traku preuzeo od mladog reprezentativca Dženana Burekovića, te će do povratka Adija Adilovića biti novi kapiten crno-crvenih.

Strateg Zeničana najavio je i da rukovodstvo kluba čini sve kako bi riješilo papire oko povratka u klub 30-godišnjeg Alena Dedića, koji je u posljednje dvije sezone bio jedan od najboljih igrača Čelika.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ovaj sjajni ofanzivac nakon što mu je istekao ugovor s Čelikom na kraju prošle sezone bacio se u potragu za inostranim angažmanom. Iako je imao ponudu Zrinjskog, čekao je poziv jednog kluba iz Treće lige Njemačke, međutim na kraju se transfer izjalovio zbog radne dozvole i Dedić će vjerovatno do kraja sedmice ponovo obući dres kluba s Bilinog polja.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.