Hukić: Želja nam je poboljšati igru i osvojiti tri boda

Zeničani dočekuju Slaviju

Hukić: Želja nam je poboljšati igru i osvojiti tri boda

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika u subotu na Bilinom polju dočekuju ekipu Slavije iz Istočnog Sarajeva, koja se ove sezone bori za opstanak tako da im je svaki bod mnogo važan u borbi za goli život. 

Zeničani se nalaze u sredini tabele i sve misli su usmjerili na dvomeč finala Kupa protiv Sarajeva narednog mjeseca. Danas je u prostorijama kluba održana i press konferencija na kojoj su se prisutnima obratili trener Nizah Hukić i veznjak Petar Bašić.

Hukić očekuje protiv Slavije da ekipa pobjedi i poboljša igru pred utakmice protiv Sarajeva.

"Nama su najbitnije utakmice finala protiv Sarajeva, ali isto tako imamo obavezu u prvenstvu i posebno kada je u pitanju domaći teren. Na tabeli smo u sredini, ali mogli bi do kraja prvenstva popraviti poziciju-dvije na tabeli što bi svakako bilo dobro jer je bolje završiti šesti nego osmi u Premijer ligi. Protiv Slavije idemo na pobjedu, nesmijemo potcijeniti goste, koji uvijek dobro igraju u Zenici. Mi moramo zaustaviti oscilacije u našoj igru, jednu utakmicu odigramo fenomenalno, dok drugu već slabo. Moramo popraviti neke stvari u našoj igri, te osvojiti tri boda protiv Slavije," kaže Hukić.

Ponovo je upitan nastup nekoliko nogometaša u subotnjoj utakmici.

"Adilović od utorka trenira sa ekipom i do početka utakmice naš doktor će dati konačan odgovor, da li može u subotu već na gol, ili će tek naredno kolo protiv Širokog stajati na golu. Od ostalih igrača, Stipe Barać ima povredu butnog mišića i nije trenirao sa ekipom posljednjih dana, njegov nastup kao i desnog bočnog Haruna Huseinspahića je pod znakom pitanja," kazao je Hukić.

Standardni veznjak u formaciji Nizaha Hukića je i iskusni veznjak Petar Bašić, koji vjeruje u uspjeh protiv Slavije.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Idemo od utakmice do utakmice, tri kola su do kraj i Čelik će sigurno odigrati sve utakmice maksimalno pošteno i pokušati ćemo osvojiti što više bodova. Imamo imperativ tri boda kod kuće i nadam se da ćemo to bez problema uz pomoć navijača i učiniti," kazao je Bašić.

Vjerovatni sastav Čelika: Adilović (Hinović), Mišić, Lakićević, Čović, Jusić, Bašić, Bajraktarević, Salčinović, Simić, Dedić i Mešanović.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.