I Amerikanke na pripremama u Međugorju

Sport Centar sve popularniji u svijetu

I Amerikanke na pripremama u Međugorju

E. Čaušević

Sportski kompleks "Sport Centar" u Međugorju je već godinama atraktivna lokacija za klubove iz Bosne i Hercegovine, ali kvalitet usluga je sve više prepoznatljiv i van granica naše zemlje.

"Sport Centar" u Međugorju je sve zanimljiviji ekipama iz inostranstva. Pored domaćih ekipa i timova iz Hrvatske ovaj sjajni fudbalski kompleks je počeo privlačiti klubove iz cijelog svijeta. Prije nekoliko mjeseci na terenima ovog centra pripremao se jedan tim iz Švedske, dok je prošle godine u Međugoruju boravila i ekipa iz dalekog Katara.

Ipak, ove godine kompleks iz Međugorja je otišao jedan korak dalje jer se trenutno na pripremama u "Sport Centru" nalazi ženska ekipa Olney Girls 99 koja stiže iz dalekih Sjedinjenih Američkih Država. Članovi ove američke ekipe nalaze se već nekoliko dana u Međugorju na pripremama i prezadovoljni su uslovima koje imaju, te su već najavili da će se u ovaj bh. grad vratiti ponovo.

Na glavnom terenu kopleksa "Sport Centar" američke fudbalerke jučer su odigrale prvu pripremnu utakmicu, a protivnice su im bile prvakinje BiH, SFK 2000 iz Sarajeva. Prisutni su mogli vidjeti jako dobar fudbal, te čak osam golova. Na kraju su igračice Olney Girls 99 slavile s visokih 7:1.

Čelni ljudi ovog američkog kluba poručili su da su prezadovoljni uslovima koje imaju u Međugorju, te da su posebno oduševljeni odličnim stanjem terena u kompleksu "Sport Centar". 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi