I sudije spremne za proljetni dio Premijer lige

I sudije spremne za proljetni dio Premijer lige

A. Beganović

U utorak je u Makarskoj završen seminar za sudije BH Telecom Premijer lige BiH na kojem su prisustvovala 24 arbitra sa „A“ liste, 32 arbitra sa „B“ liste, kao i devet sudija „Talent mentor programa“.

Na seminaru su suci prošli kroz odgovarajuće fitnes testove i izvršena je analiza suđenja u jesenjem dijelu sezone 2014/15. Premijer lige BiH.

Održana su i predavanja o temama „Fizička priprema suca“, „Sportska prehrana i mentalna priprema za utakmicu“, „Integritet takmičenja“, „Nove tehnologije u sportu i fizičkoj pripremi“, a sudijama su predstavljene izmjene i dopune Disciplinskog pravilnika NS/FS BiH.

Gosti seminara su bili član Izvršnog odbora NS/FS BiH Milorad Sofrenić i koordinator za sprovođenje UEFA Sudijske konvencija Alan Snoddy koji je sudijama predavao o temi „Timski rad sudaca na terenu, njihova uloga i komunikacija“.

Na kraju treba dodati da su u Makarskoj organizirani seminari za sudije Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine i Prve lige Republike Srpske, te da su po prvi put održana zajednička predavanja za sudije pomenutih liga, što je svakako vijest koja ohrabruje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.