Ibričić: U lijepoj zemlji mogu privesti karijeru kraju
EPA

Bivši bh. reprezentativac

Ibričić: U lijepoj zemlji mogu privesti karijeru kraju

Sredinom 2016. godine bivši bh. reprezentativac Senijad Ibričić je po prvi put u karijeri zaigrao u Sloveniji.

Nakon kratke epizode u iranskom fudbalu Ibričić je imao želju da se vrati u Hajduk, ali obzirom da nije pristao na uslove na kojima je insistirao tadašnji trener Marijan Pušnik, uslijedio je transfer u Sloveniju. 

Ibričić ne skriva da uživa igrajući za Koper, a u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju otkrio je da bi u Sloveniji mogao i završiti svoju karijeru. 

"Istina je da je Pušnik zahtijevao neke testove, na što nisam pristao. Sada klub i ja idemo svako svojim putem. Naravno, ja ću uvijek biti Hajdukov navijač i želim mu sve najbolje", kazao je Ibričić i nastavio:

"U Sloveniji uživam. U lijepoj zemlji mogu privesti karijeru karijeru kraju, jer tamo fudbal nije kao kod nas. Nema pritiska. Sad slažemo ekipu. Sigurno ćemo se boriti za četvrto mjesto koje vodi u Evropi i vjerujem da ćemo u tome uspjeti. Tu je i Pamić, on će napraviti najbolje moguće", dodaje Ibričić. 

Na Ibričićevoj popisu želja je i povratak u Hajduk, ali...

"U Splitu ću sigurno biti, ali vidjet ćemo hoću li igrački. U svakom slučaju u Splitu ću živjeti i Poljud će biti moj drugi dom", poručio je bh. fudbaler. 

Inače, Ibričić je u dosadašnjem dijelu sezone u Sloveniji postigao četiri pogotka i prvi je strijelac svog Kopra. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi