Ilič: Bilo nas je sedam, a Pjanić je ipak postigao gol

"To nam se ne smije događati"

Ilič: Bilo nas je sedam, a Pjanić je ipak postigao gol

Reprezentativac Slovenije, Branko Ilič nakon jučerašnjeg susreta nije bio zadovoljan igrom svog tima. Prema Iličevim riječima, naša reprezentacije trenutno jeste bolja, ali su njegovi saigrači i on pravili i dosta grešaka u odbrani.

"Najveći minus je što je BiH pogađala iz svih prilika, a mi iz mnogo boljih nismo uspjeli. Ostaje gorak okus i spoznaja da je BiH trenutno bolja ekipa, ali utakmica je bila dobra. Da je Valter prvi pogodio, stvari bi se možda odvijale drugačije", rekao je Ilič.

 

Naši momci su pametno iskorištavali sve prilike do kojih su došli. Slovenska odbrana je kapitulirala tri puta nakon svojih zaista velikih propusta.

Kod prvog pogotka, Ibišević je neometan poslao loptu glavom u mrežu. U situaciji koja je prethodila Pjanićevom golu, tri naša igrača su uspjela nadmudriti šest defanzivaca i golmana Handanoviča. Gol Svrake je takođe plod konfuzne igre domaćina u fazi odbrane.

 

"Pričali smo o tome u svlačionici. To nam se ne bi smjelo dešavati. Nas je sedam, njih su trojica, a Pjanić ipak dođe do lopte", rekao je Ilič misleći pritom na drugi gol naše reprezentacije.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti