Iskri i Krajini po bod kod Sloge i Bratstva

20. kolo Druge lige FBiH grupa Zapad

Iskri i Krajini po bod kod Sloge i Bratstva

S. Mlaćo

U 20. kolu Druge ligi FBiH grupa Zapad vodeće ekipe nisu uspjele doći do pobjede.

Lider Iskra iz Bugojna je remizirala na gostovanju kod Sloge iz Bosanske Otoke 1:1, a domaći su poveli u 20. minuti Mehmeda Sijamhodžića, da bi bod Iskri donio kapiten Elvedin Nebić lijepim pogotkom u 53. minuti.

Krajine je gostovala kod Bratstva iz Bosanske Krupe, a i ovaj meč je završen 1:1. Domaći su poveli u 50. minuti preko Almira Sijamhodžića, da bi bod Krajini donio u 73. minuti Selvedin Nuhić.

Podgrmeč je na svom terenu iznenađujuće savladao Radnik iz Donjeg Vakufa 2:1. Domaći su poveli u 30.minuti pogotkom Elmedina Kamenčića, a poravnao je u 32.minuti Tarik Tutkur. Pobjedu domaćima donio je u u 88. minuti svojim drugim pogotkom Kamenčić.

Ključ je sa 4:2 savladao Busovaču, dok je Vitez iz Bužima slavio u Velikoj Kladuši protiv Krajišnika 2:1. Kiseljak je u posljednjem meču ovog kola savladao Vlašić 3:1.

Iskra je prva sa 42 osvojena boda, dok je Krajina druga sa 40, a FK Vitez trećeplasirani sa 39.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Na dnu je Ključ sa 12 osvojenih bodova, te Podgrmeč sa 14.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi