Navijači Sarajeva poslali poruku igračima

"Izdali ste Horde Zla, prodali ste Sarajevo!"

Tuga, šok, nevjerica, razočarenje, bijes, to su osjećanja navijača Sarajeva nakon sinoćnje "predstave" fudbalera u bordo dresu. 

Nekoliko minuta prije 23 sata, kada je Mikhail Vilkov, sudija iz Rusije, odsvirao kraj susreta navijači bordo kluba poručili su igračima da skinu dresove, jer iste ne zaslužuju da nose. Ostalo je samo na poruci, a fudbaleri Sarajeva su teren napustili noseći dres koji su u bogatoj historiji kluba nosili mnogo veća igračka imena i majstori kojima se svijet divio. 

Da li Melunović, Haurdić, Džakmić i ostatak današnje ekipe koja je doživjela jedan od najvećih debakla u historiji kluba znaju da je najbolji fudbaler i sadašnji selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić taj dres nosio deset godina. Sušić kojem se u Parizu dive i nakon 20 godina od završetka karijere. Sušić koji je proglašen za najboljeg stranog igrača u historiji Francuske lige. 

Koliko im znači poruka koja je ostala iza Asima Ferhatovića Haseta, a koju prilikom svakog treninga mogu pročitati iza gola na pomoćnom terenu. "Ne mogu ja brate igrati za novac i slušati kako trebam igrati. Ja mogu igrati samo u Sarajevu," poruka je istinske legende bordo kluba.

Jasno je da vremena nisu ista. Fudbal se danas najmanje igra zbog onih koji strastveno bodre svoj klub. Oslikala je to jasno i poruka Hordi Zla nakon utakmice: "Hoćete pare, vi ste fukare. Plaćenici!" čulo se sa sjeverne tribine stadiona koji nosi ime čovjeka koji je dres sa grbom Sarajeva, grad i državu prezentovao na najbolji način gdje god da igra bordo klub. 

Naravno ne možemo biti isključivi i reći da su svi igrači Sarajeva podjednako krivi za sinoćnji rezultat. Jasno je i da u ovoj ligi kvaliteta nema. Oni koji manjak tog kvaliteta nadoknade borbom i željom uvijek budu nagrađeni. Najbolje je to sinoć oslikala situacija kada je sa terena izašao Asmir Suljić praćen aplauzom. 

Navijači skrivanje kapitena, vođe ekipe po terenu ne tolerišu, šetkanje kada se lovi rezultatski zaostatak se ne prašta. Da ne govorimo o drskom odnosu fudbalera prema onima koji u sedam dana "potegnu" na dva putovanja, pređu hiljade kilometara da bi pružili podršku upravo njima. 

Atmosferu i navijače kakve ima Sarajevo sadašnja generacija nije zaslužila. Došlo je vrijeme da se pojedinicima uruče papiri, a da oni drugi zeleni teren zamijene zelenim stolicama na tribinama i klupi za rezervne igrače. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Naravno koliki god su krivci igrači, još veću krivicu snose i ljudi kojii su odgovorni za transfer politiku kluba sa Koševa. Husref Musemić koji je također jedan od krivaca, kao i svi uposleni u klubu morao je krpiti ekipu za nastupe u Evropi, a neshvatljivo je da je klub ušao u sezonu sa jednim napadačem, iako je bilo evidentno nakon proljetnog dijela prošlosezonskog prvenstva da Melunović nije dorastao toj ulozi. Pitanje je da li bi ovaj napadač mogao igrati i u Prvoj ligi Federacije i da li smo morali čekati poraz od Kukesija da bi napustio tim sa Koševa.

Navijači Sarajeva morat će sačekati bolje dane. Klub koji je postao prvi šampion Jugoslavije u historiji Bosne i Hercegovine, klub koji je dao igrače poput Sušića, Ferhatovića, Vahidina i Husrefa Musemića, Šljivu, Hadžibegića i mnoge druge zaslužuje puno bolje. Više nego ikada prije vrijeme je da se zasuču rukavi i počne raditi. Oni zbog kojih se fudbal i igra rekli su svoje, da li će ih pratiti i čelnici kluba ostaje da se vidi. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.