Jović: Navijači nisu prepreka ligi
Dragan Jović u potpunosti podržava ligu

Trener Zrinjskog za regionalnu ligu

Jović: Navijači nisu prepreka ligi

Priča oko regionalne lige se nastavlja. Većina klubova je za, sportski radnici koji žive od sporta, podržavaju ideju o osnivanju te lige. Mišljenje mnogih koji su za, dijeli i trener našeg aktuelnog prvaka Zrinjskog, Dragan Jović.

„Naša nedavna utakmica protiv Dinama u Mostaru gdje se okupio veliki broj gledalaca pokazuje da bi ta liga dobro došla. Navijači su željni pravog nogometa. Regionalna liga bi bila pun pogodak za nogomet na ovim prostorima, kako u sportskom, tako i u finansijskom pogledu“, kaže Jović.

Osnivanje ove lige još uvijek je samo dobar prijedlog. Konkretni koraci tek treba da se poduzmu. Svako nudi neku svoju ideju u kojem obliku bi se ta liga igrala. Dragan Jović je protivnik ideje koju su ponudili Slovenci da se na kraju nacionalnih prvenstava igra turnir prvaka.

„Nisam za završni turnir. Mislim da se treba naći neko rješenje da se liga igra uporedo s domaćim prvenstvima. Zašto se ne bi igralo između dva prvenstvena kola u domaćim ligama“.

Koliko bi eventualna liga brojala klubova, i prema kojim bi kriterijima klubovi dobili mjesto u toj ligi, trener mostarskog kluba kaže:

„U prvom redu treba gledati tradiciju klubova, rezultate koje klubovi postižu posljednjih godina, zatim finansijsku situaciju u klubu, kao i infrastrukturu“.

Dragan Jović se ne slaže s onima koji kažu da bi prepreka toj ligi mogla biti sigurnost na stadionima. Kad ima dobre volje i organizacije sve se da srediti.

„Pitanje sigurnosti nije prepreka toj ligi. I u našem prvenstvu ima veliki broj utakmica koje se proglašavaju utakmicama visokog rizika, ali dobrom organizacijom utakmice pripadnici specijalne policije u stanju su osigurati maksimalnu sigurnost, što su pokazali mnogo puta“, kaže za kraj razgovora za Sportsport.ba trener Zrinjskog Dragan Jović.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.