Juniori boji od Crne Gore, Gojak debitovao  golom

Prijateljski susret u Travniku

Juniori boji od Crne Gore, Gojak debitovao golom

E. Škorić

Juniorska bh. reprezentacija savladala je jučer na Piroti u Travniku selekciju Crne Gore s 2:0.

Izabranici Tonija Karačića ostvarili su pobjedu u prijateljskom susretu s Crnogorcima. Strijelci su bili Amer Gojak u 19., te Luka Juričić u 44. minuti.

"Teren je bio težak za igru, ali mislim da smo ispunili zadatak koji nam je selektor postavio i ostvarili smo dobar rezultat", rekoa je nakon utakmice naš reprezentativac i nogometaš Sarajeva Samir Radovac. 

"Ovo mi je prvi nastup za juniorsku selekciju i čast mi je što sam dobio poziv selektora. Nadam se da sam opravdao očekivanja. Sretan što sam postigao gol na debiju. Čestitam saigračima na zalaganju i nadam se ovakvim nastupima i u budućnosti", kazao je Gojak, nogometaš Olimpica.

Selekcije BiH i Crne Gore odigraće još jednu utakmicu 10. aprila u 11 sati na stadionu SRC „Turbe“ u Turbetu.

BiH-Crna Gora 2:0 (2:0)

Stadion: „Pirota“, Travnik.

Sudija: Husein Terzić.

Pomoćnici: Senad Ibrišimbegović, Elvir Grabus.

4. sudija: Jasmin Varupa.

Delegat: Nazif Kahrić.

Golovi: 1:0 Amer Gojak (19'), 2:0 Luka Juričić (44').

Bosna i Hercegovina: Goran Karačić (61. Nemanja Trkulja), Eldar Čivić (82. Admir Goloman), Kerim Memija (58. Adel Halilović), Marko Mihojević (82. Kemal Osmanković), Arman Ćorović, Amar Burović (70. Valentino Gavrić), Samir Radovac (70. Amir Hadžiahmetović), Ismar Hairlahović (70. Stipe Lončar), Mićo Kuzmanović (46. Asmir Softić), Amer Gojak (58. Ćazim Suljić), Luka Juričić (46. Almir Aganspahić). Selektor: Toni Karačić.

Crna Gora: Aleksa Maraš, Dragan Grivić, Andrija Vukčević (85. Nemanja Tmušić), Marko Banović, Nikola Popović (89. Božidar Đukić), Anđelo Rudović, Boris Cmiljanić, Aleksandar Tončić (75. Jovan Vujović), Filip Kukuličić (67. Stefan Milošević), Stefan Vukčević, Žarko Vilotijević (46. Dejan Kotorac). Selektor: Aleksandar Miljanović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.