Juniori Sarajeva razbili Borac, Široki bolji od Čelika

Polufinale omladinskog Kupa BiH

Juniori Sarajeva razbili Borac, Široki bolji od Čelika

A. Beganović

U prvim polufinalnim susretima omladinskog Kupa Bosne i Hercegovine pobjede su ostvarili Široki Brijeg i Sarajevo.

Široki Brijeg je na domaćem terenu sa 2:1 savladao Čelik, tako da će revanš susret biti jako zanimljiv. Mladi fudbaleri Širokog Brijega do prednosti su stigli u 64. minuti golom Mate Stanića, da bi četiri minute kasnije Emrad Šabanović stvari vratio na početak.

Pobjedu Širokom i minimalnu prednost pred revanš susret donio je rezervista Ivan Bondža u 76. minuti.

Sarajevo je sa ubjedljivih 3:0 savladalo Borac, te je tako stiglo na korak do plasmana u finale Kupa Bosne i Hercegovine.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

U 21. minuti Tarik Handžić je doveo bordo tim do prednosti, da bi u 70. minuti istu udvostručio Nemanja Anđušić. Jedanaest minuta prije kraja Handžić svojim drugim golom donosi Sarajevu ogromnu prednost pred revaš susret u Banjoj Luci.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.