Juniori Želje ubjedljivi protiv Metalleghea iz Jajca

Sigurna pobjeda Plavih nada

Juniori Želje ubjedljivi protiv Metalleghea iz Jajca

S. Mlaćo

Juniori Željezničara danas su sa 11:0 deklasirali NK Metalleghe BSI te napravili najbolju uvertiru pred gradski derbi narednog kola protiv FK Sarajevo. 

Slabašni gosti su se držali samo 12. minuta kada Ajdin Mujagić trese mrežu Arnela Pervića. U 26. minuti Mujagić je bio asistent, a Jusufi pogodio za 2:0. Četiri minute kasnije prelijep pogodak Šabanadžovića za ovacije prisutne publike i već tada sigurnu pobjedu Plavih nada.

Do kraja prvog poluvremena mrežu gostiju zatresli su još Denis Žerić u 32. minuti, iz penala Ajdin Mujagić u 35. mnuti, te Amir Velić u 45. minuti.

U drugom poluvremenu Željine nade su nastavile sa furioznom igrom, a 7:0 je bilo u 60. minuti kada je Pervića matirao Tarik Karišik. Na 8:0 je povisio pet minuta kasnije Mirza Šubo, a u 78. minuti za 9:0 pogađa Benjamin Šehić.

U 84. minuti u listu strijelaca upisao se Emir Tukić, da bi konačnih 11:0 postavio svojim drugim pogotkom Mirza Šubo.

Omladinska Premijer liga BiH za juniore, 23. kolo:

FK Željezničar - NK Metalleghe BSI 11:0 (6:0)

FK Željezničar: Karavdić, Šehić, Beširević, Šabanadžović, Velić, Kurtović, Jusufi, Džindo, Mujagić, Žerić, Hrvanović. Trener: Admir Adžem.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

NK Metalleghe BSI: Pervić, Jusić, Brtan, Drmac, Suton, Samardžić, Ćosić, Avdić, Čosić, Petrović, Budeš.Trener: Sanjin Serdar.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi