Juniorima Sarajeva veliki derbi

Omladinska Premijer liga BiH

Juniorima Sarajeva veliki derbi

Odigrano je 13. kolo Premijer Omladinske lige Bosne i Hercegovine.

U konkurenciji kadeta derbi između Sarajeva i Željezničara završena je bez pobjednika, što je možda i najrealniji ishod. Najbolji akteri bili su golmani Emir Plakalo na jednoj te Vedran Kjosevski na drugoj.

Široki Brijeg je deklasirao Travnik uz pet pogodaka Josipa Čorluke, dok je Velež bio bolji od Borca, a Čelik od prijedorskog Rudara. Odgođeni su susreti u Trebinju i Gabeli.

Lista strijelaca: 14 golova: Josip Ćorluka,  Mirko Marić (Široki Brijeg), 10 - Almir Aganspahić (Olimpic), Nedim Lepir (Željezničar), Elvir Hamzić (Sarajevo), 9 - Mirsad Šijerkić (Čelik), Nemanja Stojanović (Slavija),  8- Senad Ćorović (Olimpic)...

Što se juniora tiče, Sarajevo je u finišu pobijedilo Željezničar. Ivan Buhać je u trijumfu Širokog postigao čak pet golova. Olimpic je protutnjao Gradiškom, a Borac Vrapčićčima. Sloboda je lako u zaostaloj utakmici došla do pobjede nad Zvijezdom iz Gradačca.

Lista strijelaca: 16 golova: Armin Hodžić (Željezničar), 13 - Petar Kunić (Borac), 11 - Ivan Buhač (Široki Brijeg),  9 - Belmin Vila (Željezničar), Andrej Dursun (Slavija)8 - Ivan Barišić (Š.Brijeg),Mihajlo Savanović (Borac)...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti