Juniorska reprezentacija BiH bolja od UAE

Naši mladi fudbaleri slavili sa 2:1

Juniorska reprezentacija BiH bolja od UAE

A. Beganović

Juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine je u prijateljskom susretu savladala odgovorajuću selekciju Ujedinjenih Arapskih Emirata (2:1). Prijateljski susret juniorskih selekcija Bosne i Hercegovine i Ujedinjenih Arapskih Emirata odigran u Trening centru Fudbalskgo saveza Srbije u Pazovi opravdao je očekivanja. 

Mladi fudbaleri iz Ujedinjenih Arapskih Emirata su bolje otvorili susret i u 11. minuti preko Abdulaha Husaina su stigli do prednosti.

Sve do 43. minute rezultat se nije mijenjao, da bi onda mladi fudbaler Sarajeva Adnan Osmanović asistirao svom klupskom saigraču Elvedinu Heriću, koji je pogodio za 1:1.

Na odmor se otišlo pri neriješenom rezultatu, da bi pobjedu našoj selekciji donio nekadašnji fudbaler Željezničara i Olimpica koj isada brani boje Dinama, Amer Gojak.

Selektor Toni Karačić u ovom prijateljskom meču koristio je sljedeće igrače: Ćutahija, Todorović, Rastoder, Šarić, Radeljić, Oršolić, Osmanović, Žerić, Gojak, Mustedanagić, Herić. Sa klupe za rezevne igrače priliku su dobili: Muminović, Petrović, Kadušić, Duraković, Osmanković, Đogić, Čatković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.