Kačavenda: Želim opravdati očekivanja u reprezentaciji

Mladi prijedorski golman bilježi sjajne nastupe

Kačavenda: Želim opravdati očekivanja u reprezentaciji

D. Vejo

Mladi i talentovani prijedorski golman Luka Kačavenda svojim intervencijama privukao je interesovanje mnogih fudbalskih stručnjaka.

Njegove kvalitete prvo su prepoznali treneri iz beogradske Crvene zvezde koji su odlučili da mladog golmana dovedu na probu gdje se trenutno nalazi.

"Ovdje se nalazim na probi u kadetskoj grupi. Međutim, prepreku pravi škola. Naime, ja pogađam deveti razred što u Srbiji ne postoji u školstvu pa mi je s toga teško da izbalansiram sport i školu. Ukoliko tu sve bude kako treba, ostajem u Crvenoj zvezdi definitivno. A ukoliko ne, onda ću se vratiti u Rudar gdje ću biti do ljeta ove godine", kazao je golman, Luka Kačavenda.

Dobre partije, nisu prošle nezapaženo ni kod selektora mlade reprezentacije BiH (U16), Sakiba Malkočevića koji je odlučio da Kačavenda bude na spisku od 29 igrača koji će odraditi zimske pripreme u Čitluku koje se održavaju od 20. do 23. ovog mjeseca.

"Svakako da mi prija poziv u reprezentaciju. Drago mi je da je selektor prepoznao moje kvalitete, a ja se nadam da ću opravdati očekivanja", dodaje golman.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi