Kadeti NK Travnik prvaci Federalne lige Centar

Bolji od visočke Bosne

Kadeti NK Travnik prvaci Federalne lige Centar

S. Mlaćo

U revanš utakmici razigravanja za prvaka Federalne lige, kadeti NK Travnik odigrali su neriješeno 2:2 u Visokom protiv Bosne i tako postali prvaci Federalne lige, grupa Centar.

Mladi nogometaši Travnika su u prvoj utakmici na Piroti slavili rezultatom 2:1, da bi i u revanšu  pružili veoma dobru partiju. Gosti su imali vodstvo od 0:2 golovima Arnauta i Čatića, da bi Bosna do kraja susreta uspjela izjednačiti rezultat. Ipak, zahvaljujući pobjedi iz prvog meča mladi nogomtaši Travnika su još jednom potvrdili da se radi o izuzetno talentovanoj generaciji koja bi u budućnosti mogla ostvariti još bolje rezultate.

Nakon revanš utakmice trener Senad Bajrić je pohvalio igru svojih nogometaša koji su vrijedno radili tokom čitave sezone. "Zaslužena titula mojih dječaka koji su u dvije utakmice pružili više od Bosne i bili puno kvalitetniji protivnik. Ovo je zasluga svih dječaka i trenera koji rade u omladinskom pogonu. Čestitam svojim dječacima na uspjehu koji smo napravili i zaista moram reći da sam ponosan sam njih“.

Kadeti NK Travnik će 15. i 16. juna igrati na završnici za prvaka Federalne lige na kojoj će učestvovati pobjednici četiri grupe. Završnica bi trebala biti odigrana u Mostaru ili Travniku. Konačnu odluku o mjestu odigravanja donijet će NS FBiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi