Karić: Čelik je ozbiljna ekipa, ali nemamo pravo na kiks

Karić: Čelik je ozbiljna ekipa, ali nemamo pravo na kiks

D. Kurbegović

Nogometaši Sarajeva dobili su mnogo na samopouzdanju nakon pobjede protiv Leotara u Trebinju, te u znatno boljoj atmosferi očekuju derbi protiv Čelika na Koševu. U redovima bordo ekipe igra nekoliko igrača koji su nosili dres Čelika, a to su Mahir Karić, Bojan Puzigaća i Anid Travančić.    //

Mahir Karić prošao je sve omladinske kategorije u Čeliku, zaigrao i za seniore, ali spletom nesretnih okolnosti otišao je iz Zenice i pokazao je da je igrač koji može igrati u svakom klubu u našoj Premijer ligi. Nakon odličnih partija u redovima Goška i Olimpica, trener Husref Musemić zahtjevao je od rukovodstva kluba da ga dovedu u Sarajevo i od ovog ljeta je član ekipe sa Koševa.

Pred utakmicu sa klubom u kojem je počeo svoju karijeru, 27-godišnji Zeničanin govorio je za SportSport.ba.

"Mnogo nam je lakše kako smo pobijedili u Trebinju i tri boda protiv Leotara su nam dobro došla da poprave atmosferu u klubu i ekipi koja je bila narušena nakon nesretnog poraza protiv Širokog Brijega. Sada smo ponovo na pravom kolosjeku i ne smijemo dopustiti više da kiksamo na domaćem terenu. Imamo sjajnu ekipu kojoj treba malo vremena da se uigra, te da nam pravo za igranje steknu Puzigaća i Kovačević i sigurno ćemo biti mnogo jači", nada se Karić.

U subotu na Koševo stiže Čelik koji ne zna za pobjedu u prva četiri kola.

"Čelik je zadržao kostur ekipe iz prošle sezone, ali nisu imali dobar start i kako vidim imaju problema oko povreda igrača. Mi smo domaćini i ne smije nam se ponoviti Široki Brijeg, kada smo sami sebe pobijedili. Gosti možda jesu u rezultatskoj krizi, ali su ozbiljna ekipa koja ruku na srce dugo nije poražena, a u svojim redovima imaju odlične igrače poput Adilovića, Jusića, Kajkuta, međutim mi više nemamo pravo na kiks. Nadam se jednoj dobroj utakmici i sportskoj atmosferi na tribinama, a na kraju vjerujem da ćemo mi uspjeti osvojiti nova tri boda koja će nas još više približiti vrhu tabale", ističe bivši igrač Olimpica, Goška i Čelika.

U posljednje vrijeme šansu za igru dobija sa klupe za rezervne igrače.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Znam da su mnogi nezadovoljni mojim igrama, ali to je zbog toga što sam igrao na poziciji centralnog napadača što nije moja prirodna pozicija i na tom mjesto ne mogu pružiti maksimum. Razgovarao sam sa trenerom koji je rekao da šansu čekam sa klupe, te da ću kada budem dobijao šansu za igru nastupati na svojoj prirodnoj poziciji. Nadam se da ću uskoro postići i prvijenac za novi klub, te da ću izboriti standardno mjesto u ekipi sa kojom želim osvojiti što više trofeja", završio je razgovor za SportSport.ba Mahir Karić ofanzivni veznjak Sarajeva.

 

 
Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.