Napadač Čelika uoči Slavije

Karić: Uspjeh ekipe mi je uvijek ispred golova

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika u nedjelju gostuju u Istočnom Sarajevu kod ekipe Slavije. Prošle sezone izabranici Borisa Pavića slavili su u Lukavici rezultatom 0:1, a jedini pogodak postigao je Marin Popović.

U taboru Zeničana priželjkuju sličan scenarij, iako je ovosezonska Slavija dosta jača nego ekipa iz prošle sezone. Najveća prijetnja za gol Slavije biće 29-godišnji Mahir Karić najbolji igrač crno-crveni u dosadašnjem dijelu prvenstva.

Za SportSport.ba govorio je o narednoj utakmici, te susretu protiv Viteza u okviru 1/16 finala Kup-a.

"Izvukli smo pouke nakon remija protiv Rudara u Zenici, pripremamo se za Slaviju znamo da nas očekuje izuzetno teška utakmica. Mi idemo po pozitivan rezultat u Lukavicu, moramo dati svoj maksimum da ostvarimo uspjeh, iako Slavija igra odlično na domaćem terenu, veoma su opasni iz prekida, imaju iskusne igrače i moramo biti skoncentrisani tokom čitave utakmice. Ne pobjeđuje uvijek bolja ekipa na terenu, ako budemo na nivou igara iz prethodnih utakmica možemo očekivati dobar rezultat", nada se Karić.

Golovi su ga stali posljednja dva kola, ali je ubilježio i nekoliko asistencija.

"Bitno je da Čelik pobjeđuje i ostvaruje dobre rezultate, ja bi sad potpisao da uopšte ne igram ako će klub ostvarivati pozitivne rezultate. Učinak ekipe je prije svega i tako trebamo svi redom razmišljati, tako ćemo sigurno biti još bolji. Ja ću dati sve od sebe da odigram što bolje, te pokušam postići pogodak, kako u sljedećoj, tako i u svakoj narednoj utakmici", ističe strijelac četiri gola uz tri asistencije na svome kontu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Čelik će u okviru 1/16 final Kupa na Bilinom polju dočekati Vitez.

"Mi smo ekipa koja svaku utakmicu ide da pobjedi, pa tako i protiv Viteza u Kupu, pokušat ćemo savladati gostujuću ekipu, te se plasirati u narednu rundu takmičenja. Vidjet ćemo u kakvom ćemo sastavu nastupiti, ali bez obzira na sve, ko dobije priliku treba učiniti sve da opravda trenerovo povjerenje", kazao je za SportSport.ba Mahir Karić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.