Kobilica: Kapitenska traka je velika čast za mene

Novi kapiten Rudara iz Kaknja

Kobilica: Kapitenska traka je velika čast za mene

E. Škulj

Najstariji član Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine, kakanjski Rudar se ovih dana sprema za generalku protiv Olimpica pred start nove sezone u Prvoj ligi FBiH. 

Kakanjski tim je u ovom prelaznom roku pretrpio brojne igračke promjene, a za razliku od prethodnih godina u novoj sezoni će u klubu biti veliki broj igrača koji su svoje prve fudbalske korake napravili upravo na stadionu Pod Vardom. Ekipu će sa kapitenskom trakom predvoditi dijete Rudara, Belmin Kobilica. Ovaj dvadesetčetverogodišnji veznjak je kapitensku traku preuzeo od Fadila Čizmića koji je napustio tabor Rudara i potpisao za ekipu sarajevskog Olimpica.

"Kapitenska traka za mene predstavlja prije svega veliku čast, a zatim i obavezu da predvodim jednu novu generaciju Rudara koja ima u planu velike stvari. Počastvovan sam činom Uprave i trenera kluba da traka bude dodijeljena upravo meni i nastojat ću da na najbolji mogući način opravdam povjerenje tih ljudi";, rekao je na početku razgovora za SportSport.ba novi kapiten zeleno-crnih Kobilica a potom se osvrnuo na dosadašnji tok priprema u kojima je Rudar poražen jedino od ekipe Čelika (2:0) u finalnom susretu memorijala "Galib Mujičić".

"S obzirom da nas je pratio period izrazito visokih temperatura i da nije bilo nimalo ugodno trenirati i igrati u takvih uslovima moramo biti zadovoljni urađenim. Tokom pripremnih utakmica smo uvidjeli šta smo trenutno u stanju uraditi, ali i saznali naše mane na kojima moramo poraditi u narednom periodu. S obzirom da imamo mnogo novih igrača zadovoljni smo onim što smo prikazali u kontrolnim mečevima i ovaj Rudar može mnogo u narednoj sezoni. Želja nam je da formu sa pripremnih susreta prenesmo i na prvenstvene duele i da osvojimo što je moguće više bodova na samom startu prvenstva. Novi igrači su pokazali visok nivo odgovornosti i mogu slobodno kazati da Rudar već odavno nije imao jaču grupu igrača koja radi u izuzetno dobroj atmosferi".

Pred sam početak sezone ovaj veznjak se povezivao sa prelaskom u gradskog rivala, ekipu Mladosti koja se takmiči u Premijer ligi BiH, a Kobilica kaže kako je imao još nekoliko ponuda:

"Bilo je ponuda, više nego ikada ranije, ali ja nisam imao dileme oko toga gdje da nastavim karijeru. Prihvatio sam ponudu svog kluba jer mi se zaista dopada novi projekat Rudara koji u narednom periodu sigurno ulazi u Premijer ligu BiH. Znam da sam uradio pravu stvar što sam odbio sve te ponude i ostao u Rudaru.''

Belmin Kobilica kao glavne kandidate za sami vrh tabele i plasman u Premijer ligu BiH vidi ekipe Olimpica, Veleža i Sloge iz Siminog Hana.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Od ekipa koje će se boriti za sami vrh Prve lige bih izdvojio Velež, Olimpic i Slogu SH, ali to ne znači da ćemo mi odustati od borbe za Premijer ligu. Sigurno je da nas očekuje nikad interesantnija Prva liga Federacije i da će biti bitni bodovi od samog starta prvenstva. Mi ne želimo mnogo obećavati, ništa sem toga da ćemo u svaku utakmicu ući maksimalno motivirani i sa željom da damo gol više i osvojimo tri boda. Ako nam se ukaže prilika da budemo u krugu favorita za plasman u viši rang takmičenja, svakako da ćemo je iskoristiti".

Dvadesetčetverogodišnji Kobilica je pored Rudara nastupao jedino još za gradskog rivala, dobojsku Mladost u kojoj je proveo jednu sezonu (2015/2016) i odigrao 17 utakmica, te postigao tri gola uz dvije asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti