Konjić predlaže Idola Nacije

U organizaciji SportSport.ba

Konjić predlaže Idola Nacije

U organizaciji SportSport.ba, najčitanijeg sportskog portala u Bosni i Hercegovini, već treću godinu zaredom održaće se izbor najboljeg bh. fudbalera - Idol Nacije.

Selektor prvog izbora bio je Sergej Barberez, a prošle godine je to učinio Mehmed Baždarević. Čast da predloži deset najboljih fudbaler Bosne i Hercegovine za ovu godinu je pripala još jednoj legendi bh. fudbala, Muhamedu Konjiću.

"Moram reći da mi laska odluka da predložim deset najboljih fudbalera. Na slatkim sam mukama, jer na svu sreću imamo mnogo sjajnih fudbalera, pa će mi biti potrebno nešto vremena da odlučim koje sve naše igrače da predložim. To će biti zadovoljstvo odabrati, ali sumnjam da će isto tako biti zadovoljstvo stručnom žiriju prilikom odabira, jer vjerujem da neće biti baš tako lako odabrati najboljeg", rekao je Konjić.

Konjićev posao će biti da stručnom žiriju, sastavljenom od sportskih novinara BiH, predloži imena deset najboljih fudbalera Bosne i Hercegovine u 2010. godini.

Osim kategorije za najboljeg fudbalera BiH, biće proglašeni i najbolji u slijedećim kategorijama: Najbolji fudbaler Premijer lige BiH, Najbolji bh. fudbalski trener, Najbolji strani fudbaler u Premijer ligi BiH, Najbolji golman Premijer lige, Najorganizovaniji klub Premijer lige BiH, Najbolji fudbalski sudija BiH, Najbolji mladi fudbaler BiH (U-21), Najbolji juniorski fudbaler BiH (U-19), Najbolji kadetski fudbaler BiH (U-17), Najbolji igrač malog fudbala BiH, Najbolja fudbalerka BiH, Najbolji fudbalski radnik BiH, Otkriće godine, Najbolji trener Premijer lige BiH, Najbolji bh. golman, Najbolji mladi fudbaler Premijer lige (do 21 godine).

Svečana manifestacija dodjele nagrada Idol Nacije biće održana u Sarajevu krajem godine, a program će voditi naš kolega Marjan Mijajlović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.