Krilni nogometaš Empolija i reprezentacije BiH

Krunić: Dosta mladih igrača u reprezentaciji je dobar znak

D. Kurbegović

Nogometna reprezentacija priprema se u Trening centru u Zenici za narednu utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Protivnik izabranicima Mehmeda Baždarevića je selekcija Gibraltara, koja je najlošija reprezentacija u našoj grupi.

Jedan od nogometaša koji strpljivo čeka na svoju šansu u reprezentaciji je i nogometaš Empolija Rade Krunić, koji je danas pred novinarima odgovarao na pitanja o reprezentaciji, pripremama, te možda i šansi za igru u subotu.

„U nedjelju u utakmici protiv Napolija sam primio nezgodan udarac. Došao sam na okupljanje s povredom zgloba, bilo je malo otoka, ali nije bilo većih problema. Sada je sve dobro, radio sam s ekipom i spreman sam maksimalno. Kao svaki igrač nadam se minutaži u subotu, a kada je u pitanju moja ekipa i igre, Empoli igra nešto lošije, a ja ono što je najbitnije igram standardno jer samo tako mogu biti i pozvan u selekciju BiH“, ističe Krunić.

Naredni protivnik našoj selekciji je autsajder u našoj grupi.

„Mi svakoj utakmici prilazimo maksimalno ozbiljno, svjesni smo da je lakši protivnik, ali moramo ući 100 posto u svakoj utakmici. Malo smo oslabljeni zbog kartoniranih igrača, ali imamo mi igrače koju mogu nadoknaditi izostanak  bitnih igrača koji nisu s nama za ovu utakmicu. Nadam se da ćemo pobijediti bez nekih većih problema“ nada se nogometaš Empolija.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Dosta igrača iz njegove generacije koja je igrala u mladoj selekciji je sada u A-reprezentaciji.

„Upravo sam o tome razmišljao neki dan, dosta je igrača s kojima sam ja igrao u mladoj reprezentaciji da je danas ovdje zajedno na ovom okupljanju u A-selekciji. Mislim da je to dobar znak za ovu reprezentaciju i da se tako treba raditi i u narednom periodu“, završio je Krunić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi