Krupa ostaje samo san za Metalleghe BSI

Tim iz Jajca nije dobio dozvolu

Krupa ostaje samo san za Metalleghe BSI

Iako su iz NK Metalleghe BSI najavili da će domaće susrete igrati u Krupi na Vrbasu, nedaleko od Banja Luke, od toga neće biti ništa.

Naime, kako prema informacijama do kojih je došao SportSport.ba, Metalleghe BSI od Fudbalskog saveza BiH nije dobio dozvolu za promjenu domaćinstva, te će, kako stvari stoje, domaće susrete i dalje igrati u Travniku.

Istina je da su čelnici Krupe bili spremni izaći u susret premijerligašu iz Jajca, no bilo je za očekivati da u pola prvenstva Metalleghe BSI neće moći dobiti dozvolu za promjenu grada domaćina.

"Mi smo bili u sličnim problemima na startu sezone. Naravno da bismo ustupili teren Metallegheu, kao i svakom drugom klubu za odigravanje domaćih utakmica, no nije do nas. Ukoliko im iz Saveza dozvole, u Krupu su dobrodošli", izjavio je za SportSport.ba Dragomir Ilić, alfa i omega Krupe.

Podsjetimo, Metalleghe BSI je primoran igrati domaće utakmice u drugom gradu iz razloga što stadion Mračaj u Jajcu ne ispunjava potrebne kriterije za odigravanje utakmica Premijer lige BiH.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi