Kuruzović na klupi juniora Sarajeva debitovao pobjedom

Široki ubjedljiv, Sloboda bolja od Mladosti

Kuruzović na klupi juniora Sarajeva debitovao pobjedom

A. Beganović

Juniori Sarajeva, aktuelni osvajači Kupa Bosne i Hercegovine, u 9. kolu Premijer lige su savladali Radnik 2:1.

Na klupi mladog Bordo tima danas je debitovao Nedžad Kuruzović, nekadašnji golman bh. reprezentacije i nekadašnji član stručnog štaba Zmajeva. Malo je nedostajalo da Kuruzovićev debi bude neuspješan pošto je Radnik u 60. minuti preko Motike došao do prednosti. No, u samoj završnici, tačnije u 80. i 85. minuti Čataković i Smajlagić postižu golove za preokret i pobjedu Bordo tima.

Mladi fudbaleri Širokog Brijega su sa ubjedljivih 6:1 savladali Rudar. Dva gola za Široki je postigao Buhač, dok su se u listu strijelaca još uspisali Bojo, Matić, Zovko i Nikić, dok je počasni pogodak za Rudar postigao Mahmutović.

Juniori Slobode su na domaćem terenu bili bolji od Mladosti (3:1). Hajdarević u 3., te Smajić u 4. i Ćosić u 38. minuti bili su strijelci za Slobodu, dok je za Mladost pogodio Selimović u 29. minuti.

U duelima Travnika i Viteza, te Čelika i Slavije nije bilo pobjednika. Travnik i Vitez su odigrali 1:1 s tim da je Švraka pogodio za Travnik, a Vrhovac za Vitez. Slavija je golovima Bjeloša i Salihagića imala prednost protiv Čelika nakon prvih 45 minuta, no Zeničani su preko Adilovića i Muharemovića stigli do boda.

Premijer liga za juniore, 9. kolo:

Sarajevo - Radnik 2:1 (Čataković 80', Smajlagić 85' / Motika 60')

SARAJEVO: Abdulahović, Herić, Vazda, Avdić, Osmanović, Jezerkić, Rastoder, Mujakić, Kadušić, Čataković, Škrijelj. Još su igrali Smajlagić, Bošnjak, Halavać, Blagojević i Kadić.

RADNIK: Marković, Simić, Milinković, Rakić, Beširović, Motika, Ljuboje, Arsenović, Barjektarević, Despotović, Bajić. Još je igrao Spasojević.

Sloboda - Mladost 3:1 (Hajdarević 3', Smajić 4', Ćosić 38' / Selimović 29')

SLOBODA: Muminović, Mušanović, Salkić, Salihbegović, Čolić, Hajdarević, Ćosić, Smajić, Đukić, Habibović, Buljubašić. Još su igrali Lupić, Kasumović, Buljubašić, Biković, Fišeković.

MLADOST: Selimović, Sabljaković, Merdić, Krehić, Jurić, Goralija, Begovac, Selimović, Mušija, Husagić, Škulj. Još su igrali Jašarspahić, Javoraš, Mušinbegović, Haračić, Vehab.

Široki Brijeg - Rudar 6:1 (Bojo 22', Matić 41', Zovko 44', Buhač 54', 78', Nikić 73' / Mahmutović 19')

ŠIROKI BRIJEG: Zlomislić, Marić, Bajo, Nikić, Jurić, Grbešić, Zovko, Bojo, Vukoja, Matić, Milićević. Još su igrali Sesar Buhač, Gašpar, Hrkać, Vukoja.

RUDAR: Unijat, Muhić, Mandić, Lajjić, Davidović, Brdar, Kovačević, Palić, Ćatić, Radanović, Mahmutović. Još su igrali Stojić, Kuridža i Radulović.

Travnik - Vitez 1:1 (Švraka 81' / Vrhhovac 32')

TRAVNIK: Haračić, Švraka, Otuzbir, Strmonja, Đogić, Kadrić, Bilać, Hasanbegović, Melić, Baručija, Torlak. Još su igrali Dervišić, Perić, Čatić i Bajo.

VITEZ: Badrov, Šibičić, Džepina, Pleić, Vrhovac, Franjić, Čurak, Ramljak, Parađik, Petrović, Baškarad. Još su igrali Brkan i Lujanović.

Čelik - Slavija 2:2 (Muharemović 49', Adilović 63' / Bjeloš 8', Salihagić 23')

ČELIK: Kutić, Sarajlić, Muharemović, Dujmović, Durkaović, Heco, Adilović, Mehić, Šišić, Čolić, Anes Čolić. Još su igrali Ferizović, Sinanović, Sagdati, Lemeš i Imamović. 

SLAVIJA: Terzić, Lalović, Zuko, Ćorić, Bjeloš, Marković, Čvoro, Taušan, Salihagić, Hatibović, Popovac. Još su igrali Torlaković, Milinković, Šušić i Kahrimanović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.